Spor Beşiktaş'tan gol yağmuru

Beşiktaş'tan gol yağmuru

Paylaş
Beşiktaş'tan gol yağmuru

Spor Toto Süper Lig'in 4. hafta mücadelesinde Beşiktaş evinde ağırladığı Ankaragücü'nü 4-0 mağlup etti.

Karşılaşmanın gollerini, 29. ve 67. dakikada Bobo, 61. dakikada İbrahim Toraman ve 75. dakikada Nobre kaydetti. Sezon başından beri yalnızca bir mağlubiyeti olan siyah beyazlı ekip puanını 9'a çıkararak maç fazlasıyla 3. sıraya yerleşirken, Sarı- Lacivertliler 11. sıraya geriledi.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 17: Guti’nin pasında sağ çaprazda topla buluşan Nihat sert vurdu, kaleci Özden topu köşeden kornere çeldi.

Dakika 20: Murat savunmanın arkasına topla birlikte sarktı. Pasında, ceza alanında topla buluşan Güven, topu ayağında fazla tutunca pozisyonunu kaybetti. Son anda Meye’ye çıkardığı topu, bu futbolcu üstten auta attı.

Dakika 26: Nihat’ın soldan ortasında Nobre kafayı vurdu, top Özden’de kaldı.

Dakika 29: İsmail’in soldan ortasında ceza alanı içinde Bobo kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi, Kartal’ı üstünlüğe taşıdı: 1-0.

Dakika 58: İsmail’in pasında Bobo, ceza sahası dışından çok sert vurdu, top üst direkten döndü.

Dakika 61: Sol kanattan topu getiren Tabata’nın yerden ortasına dokunan İbrahim Toraman farkı 2’ye çıkardı: 2-0.

Dakika 67: Guti’nin harika pasında savunmanın arkasına sarkan Bobo, yerden bir vuruşla kendisinin 2’nci takımının 3’üncü golünü attı: 3-0.

Dakika 70: Vittek’in vuruşunda top direkten kaleci Cenk’in kucağına geldi.

Dakika 75: Tabata’nın serbest vuruşunda Nobre kafa vuruşuyla skoru ilan etti: 4-0.

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş'ta yeni transfer Ricardo Quaresma, sakatlığı nedeniyle Ankaragücü karşısında forma giyemezken, siyah-beyazlılar bu sezon ilk kez Portekizli yıldızından yoksun olarak bir resmi maça çıktı. Portekiz Milli Takımı'nda sol arka adalesinden sakatlanan Quaresma, bu sakatlığı nedeniyle teknik direktör Bernd Schuster tarafından 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı.

Quaresma, Beşiktaş'ın bu sezon 6'sı Avrupa, 3'ü de Spor Toto Süper Lig maçı olmak üzere oynadığı 9 resmi karşılaşmada da sahaya ilk 11'de çıkmış ve en çok forma giyen oyuncusu olmuştu. Quaresma, karşılaşmayı antrenör Tayfur Havutçu ile birlikte locadan izledi. Taraftarlar, locada bulunan Portekizli futbolcuya sevgi gösterilerinde bulundu.

BEŞİKTAŞ ÇİFT FORVETLE

E Beşiktaş, Ankaragücü karşısına çift forvetle çıktı. Schuster, forvette Nobre ile Bobo'yu oynatırken, iki futbolcu bu sezon ilk kez birlikte ilk 11'de yer aldı. Siyah-beyazlılarda savunma Ekrem, İbrahim Toraman, Ferrari ve İsmail'den oluşurken, orta alanda ise Necip, Ernst, Guti ve Nihat görev aldı. AURELIO

18 KİŞİLİK KADRODA

Bernd Schuster, yeni transfer Mehmet Aurelio'yu 18 kişilik maç kadrosuna dahil etti. Siyah-beyazlılarda ön liberoda Ernst ile Necip oynarken, Aurelio ise yedek kulübesinde oturdu.

KALE YİNE CENK'İN

Beşiktaş'ta, Hakan Arıkan ve Rüştü Reçber'in sakatlıklarının geçmesine rağmen kaleyi Cenk Gönen korudu. Schuster, Cenk'i ilk 11'de oynatırken, yedek kaleci olarak da tercihini Hakan Arıkan'dan yana kullandı ve Rüştü'yü maç kadrosuna almadı.

KADRODA 4 DEĞİŞİKLİK

Schuster, her hafta olduğu gibi Ankaragücü maçında da takımda değişiklikler yaptı. Son oynanan Kardemir Karabükspor maçının ilk 11'inde 4 değişiklik yaparak takımını Ankaragücü karşısına çıkaran Alman teknik adam, geçen hafta oynattığı Zapotocny, Tabata ve İbrahim Üzülmez'i yedek kulübesine çekerken, Quaresma ise sakatlığı nedeniyle oynayamadı. Bu futbolcuların yerine Ferrari, Nihat, İsmail ve Bobo ilk 11'de forma giydi.

ZEWLAKOW'UN YERİNE RAJNOCH

Maç öncesi dağıtılan kadroda ilk 11'de yazılan Zewlakow'un yerine ilk 11'de Rajnoch görev yaptı. Başkent ekibinde Vittek ve Theo da yedek kulübesinde yer aldılar.

HAVUTÇU:“SCHUSTER İLE ARAMDA PROBLEM YOK”

Beşiktaş antrenörü Tayfur Havutçu, teknik direktör Bernd Schuster ile hiçbir probleminin olmadığını söyledi. Maçları yedek kulübesinden değil de tribünden izlemesiyle ilgili bir soruya Havutçu, “Bu konuyla ilgili rahatsızlığım yok. Hocayla konuştuk, yukarıdan daha iyi görüyorum ve devre arasında da gerekli bilgileri veriyorum. Hocayla aramda hiçbir problem yok, aksine Schuster ile aramız çok iyi” ifadelerini kullandı.

TRİBÜNLER DOLDU

Siyah-beyazlı taraftarlar, takımlarını Ankaragücü maçında yalnız bırakmadı ve tribünleri doldurdu. BJK İnönü Stadı tribünleri dolarken, karşılaşmayı 30 bine yakın sporsever izledi. Sadece güvenlik nedeniyle eski açık tribünde konuk ekip taraftarlarının bulunduğu bölümün yan tarafları boş bırakıldı. Y

aklaşık 300 Ankaragücü taraftarı da kendilerine ayrılan eski açık tribündeki yerlerinden takımlarını destekledi. Bu arada Beşiktaş'ın önde gelen taraftar gruplarından Çarşı, karşılaşma öncesi “Çarşı Filyos'ta Kardemir Limanı'na karşı” yazılı pankart açtı.

ZEMİNDE İYİLEŞME...

BJK İnönü Stadı'nın bozuk olan zemininin eskiye oranla daha iyi olduğu gözlendi. Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada yapılan çalışmalar sonucunda bazı bölgelerde çimlerin düzeldiği görülürken, bazı bölgeler ise eskisi gibi bozuktu.

KAYSERİSPOR GOLLERİNDE SEVİNÇ

Kayserispor ile Fenerbahçe arasında Kayseri'de oynanan maçta ev sahibi takımın gollerinin ardından BJK İnönü Stadı'nda taraftarlar büyük sevinç yaşadı. Siyah-beyazlı taraftarlar, Kayserispor'un gollerinin ardından gelecek hafta karşılaşacakları Fenerbahçe aleyhine tezahüratlar yaptı.

3

Haberin Devamı