Spor Beşiktaş'tan 'Yıldırım'a boykot!

Beşiktaş'tan 'Yıldırım'a boykot!

Paylaş
Beşiktaş'tan 'Yıldırım'a boykot!

Beşiktaş ve Ankaragücü, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı boykot kararı aldı

Beşiktaş Kulübü, dün yaptığı açıklamalarla gündem oluşturan ve kalecileri Rüştü Reçber’e ithamlarda bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a eleştirilerini bugün de sürdürdü.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı kulüp, bugün yaptığı açıklamada, Aziz Yıldırım’ı eleştirmeye devam ederken, bundan sonra Kulüpler Birliği Vakfı toplantılarına
başkanlık düzeyinde katılımın olmayacağını bildirdi.

Beşiktaş Kulübü’nden yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım, şampiyon olamamanın, maç sonrası yaşanan olayların kendi ruh hali üzerinde yarattığı travmatik etkiden
kurtulamamış, sorumluluğu başkalarının üzerine atarak kendini aklama ve gündem değiştirme telaşı içerisine girmiştir.

Bu ruh hali ile Kulüpler Birliği Başkanlığı’nı yapan Aziz Yıldırım, futbol camiasının haklarını adilane bir şekilde savunamayacağının işaretlerini
vermiştir. Sadece ’Ben ve Fenerbahçe’ merkezli ve diğer kulüpleri yok sayan bir anlayışın Türk futboluna zarar vereceğini ve kendi camiasını dahi zor durumda bıraktığını görmekteyiz.

Haberin Devamı

Bu kompleksli yapının Kulüpler Birliği Başkanlığı makamını taşıyamadığını üzülerek izlemekteyiz. Kulübümüz bundan sonra Kulüpler Birliği toplantılarına başkanlık düzeyinde katılmayacaktır."

AHMET GÖKÇEK'TEN DE AYNI KARAR

Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek de, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın, Kulüpler Birliği başkanlığı süresince birliğin toplantılarına katılmayacağını açıkladı.

Ahmet Gökçek yaptığı açıklamada, Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım’ın, "ben ve diğerleri" şeklindeki beyanlarını, lideri olduğu Kulüpler Birliği üyelerine karşı yapılmış çok büyük bir "saygısızlık" olarak değerlendirdiğini ifade etti. Ankaragücü Kulübü Başkanı Gökçek, şöyle dedi: "Yıllardır Türk futbolunun menfaati için çalışan Turkcell Süper Lig kulüplerini basitçe ve alaycı bir tavırla ’diğerleri’ şeklinde tanımlamak kabul edilemez bir davranıştır. Bilinmelidir ki; mevcut birlik başkanının ’diğerleri’ diye tabir ettiği kulüpler olmasa ne bu yakışıksız söylemde bulunan Aziz Yıldırım bir birlik başkanı olabilirdi ne de sezon başında şampiyonluk vadettiği kulübü katılacak bir birlik bulabilirdi.

Ankaragücü Spor Kulübü olarak, Aziz Yıldırım Kulüpler Birliği başkanlığı makamında olduğu sürece, bu güzide birliğin toplantılarına katılmayacağımı üzülerek belirtir, kader birliği yaptığımız tüm birlik üyesi kulüplerimizden ve kulüp başkanlarımızdan bu tavrımız nedeniyle özür dileriz."

Haberin Devamı