Dünya 'Besleme' mitinginde olay

'Besleme' mitinginde olay

Paylaş
'Besleme' mitinginde olay

KKTC'de "Toplumsal Varoluş" mitingi başladı. Polis "ampullü Erdoğan" posterine müdahale etti

Büyük tartışmalar ve gerginliklerle sonuçlanan 28 Ocak mitinginin ardından, KKTC’de bugün de ‘’Toplumsal Varoluş’’ miting düzenlendi. Büyük bölümünü kadınların oluşturduğu çık sayıda KKTC’li, İnönü meydanını doldurdu.

Meydan Atatürk posterleri ile donatıldı. Göstericiler ilk mitinge tepki gösteren Başbakan Erdoğan için, kinayeli biçimde ‘’I Love You Tayyip’’ yazılı pankartlar taşıdı.

Göstericiler şarkılar söyleyerek miting alanına giderken, ellerindeki "Beslenmek için değil, bağlar kopmasın diye buradayız", "Bir verip 5 alıyorsun utanmadan beslenme diyorsun", "Ankara elini yakamızdan çek", "Biz Kıbrıslı Türküz sen kimsin?", "Ne Türkiye’ye rehin, ne Rum’a yama", "Bu memleket bizim, biz yöneteceğiz", "Herkes için özgür Kıbrıs" pankartları da dikkat çekti.

Mitinge Rum basını da ilgi gösterdi. Bazı göstericilerin de beyaz maske taktıkları görüldü.

"AMPULLÜ ERDOĞAN" POSTERİNE POLİS MÜDAHALESİ

KKTC’de yapılan ‘’Toplumsal Varoluş’’ mitingine, polis müdahale etti. Ampül ve Başbakan Erdoğan’ın karikatürünün bulunduğu ‘’Asıl sen kimsin ?’’ yazılı pankart ile ‘’İşgalci TC devleti Kıbrıs’tan defol" pankartı toplandı.

Göstericiler ile polis arasında tartışmalar yaşandı. Mitingde ‘’Yaşasın bağımsız birleşik Kıbrıs’’ ve Ankara elini yakamızdan çek’’ pankartı da taşındı. İnönü meydanındaki mitingde ‘’Sistem tabutun hazır. Seni İnönü’ye gömmeye geldik’’ yazılı bir pankart da dikkat çekti…

Gazeteport/Yavuz Alatan

Haberin Devamı