Yaşam Besteci Muammer Sun'a anlamlı ödül

Besteci Muammer Sun'a anlamlı ödül

Paylaş
Besteci Muammer Sun'a anlamlı ödül

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı'nın bu yılki 'Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası' Türk çoksesli müziğinin önde gelen bestecilerinden Muammer Sun'a

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı'nın ülkemiz çoksesli müziğine büyük emeği geçmiş bir besteci, yorumcu ve/veya eğitimciye katkılarından dolayı Vakfın ve müzikseverlerin şükranlarını sunmak üzere her yıl takdim ettiği "Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası" 23' ncüsü sahibini buluyor.

Haberin Devamı

Madalyanın bu yılki sahibi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve çoksesli müziğinin önde gelen bir besteci ve eğitimcisi, yaratı ve birikimlerini gelecek nesillere aktaran yazar ve yayımcısı, Türk çoksesli müziğini uluslararası arenada da tanıtan pek çok besteci ve yorumcunun öğretmeni Muammer Sun.

Karar; Vakıf Yönetim Kurulu, Danışma Kurulu'nun önerisini de değerlendirerek; 2010 yılı Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası'nın, “Ulusal müzik geleneklerimizi temel alan değişik türlerde verdiği eserler, eğitim müziğimizin gelişmesine önemli müzik eseri ve kitapları yoluyla yaptığı katkılar, yetiştirdiği öğrenciler ve kurulmasına katkıda bulunduğu müzik kurumları” nedeniyle Muammer Sun’a verilmesini oybirliği ile kararlaştırmıştır.

Haberin Devamı

İlk kez 1989 yılında Cevat Memduh Altar'a verilen bu ödüle ilerleyen yıllarda Ahmet Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin, Necil Kazım Akses, İlhan Usmanbaş, Leyla Gencer, Cemal Reşit Rey, İdil Biret ve Suna Kan, Nevid Kodallı, Hasan Ferid Alnar, Ferhunde Erkin, Ferid Tüzün, Prof.Dr. Kamuran Gündemir, Hikmet Şimşek, Faik Canselen, Ayhan Baran, Prof.Dr. İhsan Doğramacı, Ayla Erduran, Güsin Onay,Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve İlhan Baran layık görüldü.

Tören 6 Aralık'ta...

Değerli betecimiz Muammer Sun’un madalyası 6 Aralık 2010 Pazartesi akşamı saat 20.30'da MEB Şura Salonu'nda yapılacak törenle tevdii edilecek. Bestecinin eserlerinin seslendirileceği bir konserle devam edecek olan tören, her sene olduğu gibi sanatseverlerin besteci ile tanışma olanağı bulabileceği kokteyle ile sona erecek.

"Onur Ödülü Altın Madalyası Sahipleri" Dizisi'ne yeni Kitap...

Aynı akşam önceki yılın Altın Madalya sahibi İlhan Baran için Şefik Kahramankaptan tarafından hazırlanan İlhan Baran’a Armağan “İlhan Baran Müzikte Derin Zirve” kitabı da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

POSTA İNTERNET