Gündem Beştepe'den Erdoğan-Trump görüşmesiyle ilgili açıklama

Beştepe'den Erdoğan-Trump görüşmesiyle ilgili açıklama

Paylaş
Beştepe'den Erdoğan-Trump görüşmesiyle ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonla görüştü. Görüşmede, DEAŞ, PKK, FETÖ ve benzeri örgütler dahil, tüm terör örgütlerine karşı birlikte mücadele etme konusunda mutabakat sağladı

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir. Türkiye ve ABD arasındaki ikili konuları ele alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, Suriye krizi ve bölgesel konular hakkında görüş teatisinde bulunmuşlardır” denildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soçi zirvesi hakkında ABD Başkanı Trump ile bilgi paylaştığı, görüşmede terörle mücadele üzerinde de durulduğu aktarıldı. Türkiye ve ABD ilişkilerinin güçlendirilmesinin önemine değinen iki lider, DEAŞ, PKK, FETÖ ve benzeri örgütler dahil, tüm terör örgütlerine karşı birlikte mücadele etme konusunda mutabakat sağladı.

Trump görüşmeyi şu tweetle duyurmuştu:

"Orta Doğu’da miras aldığım karmaşaya barış getirmek konusunda bu sabah Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşeceğim. Ben bu işi hallederim ama insan hayatı ve maddi açıdan (6 trilyon) en başından büyük bir hataydı"

YPG'YE SİLAH VERİLMEYECEK


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Trump'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a artık YPG'ye silah vermeyeceklerini söylediğini duyurmuştu.


ABD Başkanı Donald Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü


Mevlüt Çavuşoğlu: ABD artık YPG'ye silah vermeyecek


(Caner Ünver /İHA)