Ferhan Kaya Poroy Beyaz çikolata
HABERİ PAYLAŞ

Beyaz çikolata

Çocuk ve çikolata ne kadar vazgeçilmez bir birliktelik değil mi? Çocukları mutlu etmenin en kolay, en pratik yolu çikolata. Bu büyük buluşma ile sağlanan sükunet ve keyif her zaman görülmeye değer bir manzara... Ama talihsizlik mi desem, kaderin cilvesi mi bilinmez bazı çocuklar yiyemiyor işte çikolatayı... Maddi imkansızlıklar da değil, onları çikolatadan alıkoyan. Geçmesi de pek mümkün olmayan bir hastalık, alerji yüzünden.

Bizim küçük kuzu da bu sorundan musdarip. Çikolata yiyemiyor! Ceviz, fındık, fıstık, badem de... Onlar pek önemli değil hayatında ama çikolatanın yokluğu önemli bir boşluk yaratıyor. Bazen kokluyor çikolataları ‘Anne ne kadar harika kokuyor değil mi?’ sözleriyle dile getiriyor özlemini ama yiyemediğini de bildiği için ‘Olsun ben de beyaz yerim değil mi?’ diye teselli ediyor kendisini. 3 yaşında yüzleşti Duru bu alerjiyle... Bir parçacık taze ceviz yedikten sonra hastanelik olmamızla başladı her şey.

Haberin Devamı

Ardından yapılan alerji testleriyle ortaya çıktı ki çikolata da yiyemeyecek. 3 yaşına kadar büyük aşk yaşadığı çikolatayı bir anda bırakmak zorunda kaldı. Ama öyle zor oldu ki! Büyük aşkı her yerde karşımızdaydı çünkü. Doğum günlerinde, bayramlarda, partilerde, marketlerde, bakkallarda hep onu görüyordu. Bu boşluğu beyaz çikolata ile doldurabileceğimizi öğrendiğimizde biraz olsun rahatladık. O dönemde bu kadar çok seçenek yoktu. Birkaç büyük markanın, rafların biraz da arkasında kalan beyaz çikolata seçenekleriyle idare ettik bir süre. Ama şimdilerde seçenekler yavaş yavaş çoğalmaya başladı. Beyaz çikolata ile üretilen değişik tadlar mutluluğumuza mutluluk kattı.

Beyaz Fırın’ın beyaz çikalotalı profiterolü. Kahve Dünyası’nın beyaz çikolatalı frambuazlı, mısır patlaklı topları ve beyaz çikolatalı ahududulu madleni. Pelit’in beyaz çikolatalı kaşıkları.

Milka’nın beyaz çikolatalı gofreti imdadımıza yetişti. Ama yine de isteklerimiz bitmiş değil tabii ki... Göz görünce gönül de istiyor. Mesela diyor bizim ufaklık neden Nutella’nın Şokella’nın beyazı yok, neden büyük boy cokie’s’lerin beyaz parça çikolatası yok vs... Duru ile hayatımıza giren bu bembayaz ‘beyaz çikolata’ sayfasının gelişmesini, güzelleşmesini diliyoruz. Herkese tatlı günler.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder