Türkiye (Son Dakika) 'Beyaz melekler' güneşe hasret büyüyor

'Beyaz melekler' güneşe hasret büyüyor

Paylaş
'Beyaz melekler' güneşe hasret büyüyor

Mersin’de yaşayan ve doğuştan pigment eksikliği nedeniyle derileri, kılları ve gözleri ak renkli olan albinizmli 7 yaşındaki Eylül Ada , 5 yaşındaki Yaren ve 3 yaşındaki Miray Tığbıyık isimli kardeşler, çocukluklarını sokakta gönüllerince oynayarak geçiremiyor

​Mersin'in Silifke ilçesinde yaşayan Kasım ile Teslime Tığbıyık çiftinin, "beyaz melekler" olarak anılan albinizmli kızları Eylül Ada (7), Yaren (5) ve Miray (3) dünyaya geldikleri günden beri ciltlerini ve gözlerini rahatsız ettiği için güneşe bakamıyor.

Rahatça dışarıda gezemeyen ve parklarda oynayamayan albino kardeşler, ilerleyen yaşlarında cilt kanseri gibi tehlikelerle karşılaşmamak için yaşamlarının büyük bölümünü kapalı alanlarda geçiriyor.

CİLT KANSERİ OLMA OLASIKLARI ÇOK YÜKSEK

Baba Kasım Tığbıyık (31), yaptığı açıklamada, çocukların rutin kontrolleri için ilçeden il merkezine gidip geldiklerini belirtti. Günübirlik işlerde çalıştığı için zaman zaman çocuklarını götürüp getirmekte zorlandığını aktaran Kasım Tığbıyık, buna rağmen evlatlarına en iyi şekilde bakmak için büyük özen gösterdiklerini ifade etti.



Kasım Tığbıyık, her üç çocuğunun da albinizmli doğmasına şaşırdıklarını vurgulayarak, "Çocuklarımızın hastalığı nedeniyle ilerleyen yaşlarında cilt kanseri olma olasılıkları çok yüksek. Bunun önüne geçmek için çok hassas davranıyoruz. Sokağa çıkardığımız da bile çok kısa süre güneşe maruz kalmaları gerekiyor." dedi.


'ÇOCUKLARIM EVE MAHKUM OLUYORLAR'

Çocuklarının güneşten uzak bir hayat sürmesinin burukluğunu yaşadıklarını aktaran Kasım Tığbıyık, kızlarının mecbur kalıp da kısa süreliğine güneşe çıktıklarında da gözlerini açamadığını anlattı. Diğer ailelere göre çok zor bir süreçten geçtiklerini ifade eden Kasım Tığbıyık, şöyle devam etti:



"Benim günlük çalıştığım işlerdeki kazancımız geçinmemize bile yetmiyor. Eşim de çocuklara baktığı için çalışamıyor. Çocuklar için engelli, eşim için de bakıcı maaşı alabilmek için başvurduk ancak yüzde 20 özür oranı verildiği için sonuç alamadık. Kızlarım, ciltleri rahatsız olduğu için adeta eve mahkum oluyorlar. Onları evde oyalamaya çalışıyoruz. Sokağa çıkıp oynamayı çok istiyorlar ama maalesef durumları buna izin vermiyor. Çocuklarımın da yaşıtları gibi parklarda oynamasını, diğer çocuklar gibi bir yaşantı sürmelerini isterdim ancak mümkün olmuyor ".



Anne Teslime Tığbıyık ise çocuklarının yaşıtları gibi dışarıya çıkıp oynayamamasına üzüldüğünü belirterek, kızlarının bakım masrafları için destek beklediklerini bildirdi.

Haberin Devamı