Dünya Beyaz Saray'dan 'avuçiçi' misillemesi

Beyaz Saray'dan 'avuçiçi' misillemesi

Paylaş
Beyaz Saray'dan 'avuçiçi' misillemesi

Beyaz Saray'dan 'avuçiçi' misillemesi

ABD'de Demokrat Barack Obama'nın kazandığı seçimlerde Cumhuriyetçi aday John McCain'in başkan yardımcılığına aday gösterdiği eski Alaska Valisi Sarah Palin'le Beyaz Saray arasında 'kopyacılık savaşı' yaşanıyor.

ABD Başkanı Obama'nın, yaptığı konuşmalarda sık sık prompter (konuşmacının önündeki ekran) kullandığını dile getirerek Obama ile dalga geçen Sarah Palin bu kez kendisi 'sobelendi'.

'ELLERİNE' KOZ VERDİ

Cumartesi günü yaptığı bir konuşmanın ardından başlayan soru - cevap bölümünde, avuç içine yazdığı notları gizlice okurken görüntülenen Palin, Demokrat iktidara büyük koz verdi.

Beyaz Saray Basın Danışmanı Robert Gibbs, dün düzenlediği brifingde, Palin'le dalga geçmek için avcuna yazdığı notları basına göstererdi.

Gibbs'in elinde 'Eggs, Milk, Bread (üzeri karalanmış), Hope, Change' (Yumurta, Süt, Ekmek, Umut, Değişim) yazıyordu. Gibbs, sol avcuna yazdığı notlarla ilgili olarak basına yaptığı açıklamada, "Ekmeğin üzerini çizdim, çünkü gözleme yapacağım" derken, Obama'nın seçim sloganı olan 'Umut' ve 'Değişim' notuna ilişkin de "Unutmayayım diye onları yazdım" ifadesini kullandı.

SANAL ALEM DALGA GEÇTİ

Obama ile dalga geçerken, kendi elinden notları okuyunca sanal alemde bir hayli ti'ye alınan Palin, avuç içine, "Energy, Budget (üzeri karalanmış) (Cuts), Vergi, Lift American spirits" (Enerji, Bütçe (üzeri karalanmış) (kesintisi), Vergi, Amerikan ruhunu canlandıralım" yazmıştı.

POSTA İNTERNET

Haberin Devamı