Dünya Beyaz Saray'dan Brunson açıklaması

Beyaz Saray'dan Brunson açıklaması

Paylaş
Beyaz Saray'dan Brunson açıklaması

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada Ulusal Güvenlik Danışmanı Jon Bolton ile Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın Rahip Brunson krizini görüştüğü bildirildi

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Ulusal Güvenlik Danışmanı'nın, Türk Büyükelçi ile Rahip Brunson krizini görüştüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jon Bolton İle ABD'deki Türkiye Büyüelçisi Serdar Kılıç'ın Rahip Brunson krizini ele aldıkları belirtildi.

RAHİP BRUNSON KRİZİ GÖRÜŞÜLDÜ

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders, konuyla ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türk büyükelçinin isteğiyle, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç Beyaz Saray'da bir araya geldi. İkili Rahip Brunson krizini ve ABD-Türkiye ilişkilerini değerlendirdi" ifadelerini kullandı.

RAHİP ANDREW BRUNSON KİMDİR?

ABD'li rahip Andrew Brunson 9 Aralık 2016'de tutuklanmıştı. Rahip Brunson hakkında örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği" gerekçesiyle 15 yıla kadar, "Devletin gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek" suçlamasından 20 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Mahkeme Brunson'a ev hapsi kararı verdi. Brunson'a elektronik kelepçe de takılacak.

Haberin Devamı

Andrew Brunson 1968 yılında doğmuştur. Trinity Evangelical Divinity School, Erskine Theological Seminary, Aberdeen Üniversitesi'nden mezun olan Brunson'un Jacqueline Furnari adında bir çocuğu vardır.