Dünya Beyaz Saray'dan Brunson açıklaması

Beyaz Saray'dan Brunson açıklaması

Paylaş
Beyaz Saray'dan Brunson açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders düzenlediği basın toplantısında, "Başkan Donald Trump, Pastör Brunson’un serbest bırakılmaması meselesinde büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor" dedi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık Ofisi Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, bugün basın mensupları ile bir araya geldi. Sanders, gazetecilerin Türkiye ile ABD arasında devam eden Brunson krizi hakkındaki sorularını cevapladı. Sanders'e öncelikle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD menşeli elektronik mallar hakkında verdiği boykot kararı hatırlatılarak, ABD’nin bunun hakkında bir tepkisi olup olmayacağı, ABD’nin de Türkiye’den aldığı ürünleri aynı şekilde boykot edip etmeyeceği sorusu yöneltildi. Sanders ise bu sorulara, “Bu konu hakkında herhangi bir idari duyurum yok” şeklinde cevap verdi.

Haberin Devamı

'DEVAM EDEN ENDİŞELERİMİZİ AKTARDIK'

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın dün Beyaz Saray’da gerçekleştirdiği görüşmeyi hatırlatan Sanders, “Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton dün Türkiye Büyükelçisi ile Beyaz Saray’da görüştü. Konu hakkındaki devam eden endişelerimizi aktardık” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail’in bir Türk vatandaşını tutuklaması meselesinde İsrail hükümetine Türk vatandaşını bırakması için telkinde bulunulduğunu hatırlatarak, Pastör Brunson meselesinde Türkiye’nin tavrının bir hayal kırıklığı olup olmadığı sorusun üzerine ise Sanders, “Başkan Donald Trump Pastör Brunson’un serbest bırakılmaması meselesinde büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İTİRAZI REDDEDİLDİ

Mahkeme, 25 Temmuz'da dosya üzerinde yaptığı incelemede, Brunson'ın tutukluluğunu ev hapsine çevirerek, sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirmişti.

İzmir'de terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla tutukluluğu "sağlık sorunları" gerekçe gösterilerek ev hapsine çevrilen ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson'ın ev hapsi ile yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması için mahkemeye yapılan itiraz reddedildi.

RAHİP ANDREW BRUNSON KİMDİR?

ABD'li rahip Andrew Brunson 9 Aralık 2016'de tutuklanmıştı. Rahip Brunson hakkında örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği" gerekçesiyle 15 yıla kadar, "Devletin gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek" suçlamasından 20 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Mahkeme Brunson'a ev hapsi kararı verdi. Brunson'a elektronik kelepçe de takılacak.

Andrew Brunson 1968 yılında doğmuştur. Trinity Evangelical Divinity School, Erskine Theological Seminary, Aberdeen Üniversitesi'nden mezun olan Brunson'un Jacqueline Furnari adında bir çocuğu vardır.