Siyaset Beyaz Saray'dan gözaltına
Paylaş
Beyaz Saray'dan gözaltına

Balyoz Darbe Planı' çerçevesinde gözaltına alınan emekli Orgeneral Ergin Saygun, 2007'de Başbakan Erdoğan ile Amerika'ya gitmiş, Başkan George W. Bush ile görüşen heyetin içinde yer almıştı

ÖNEMLİ GÖREVLER ALDI

Haberin Devamı

Balyoz Darbe Planı çerçevesinde dün gözaltına alınanlar arasında Ergin Saygun ismi dikkat çekiyor. Planın hazırlandığı 2002-2003 döneminde 1. Ordu bünyesinde korgeneral rütbesiyle 3. Kolordu Komutanı olan Ergin Saygun, Ağustos 2005’te orgeneralliğe terfi etti. Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı ve Genelkurmay 2’nci Başkanlığı görevlerinin ardından Org. Ergin Saygun 2008’de 1. Ordu Komutanlığı’na atandı.

İLK KEZ BİR ORGENERAL

Askerliği süresince önemli görevlerde bulunan Ergin Saygun, 30 Ağustos 2009’da emekliye ayrıldı. Ergin Saygun, Genelkurmay 2’nci Başkanı olduğu dönemde 5 Kasım 2007’de Washington’da dönemin Amerika Başkanı George W. Bush ile görüşen Başbakan Tayyip Erdoğan’a eşlik etmişti. Bu döneme kadar Amerika’yı ziyaret eden Türk liderler Genelkurmay 2’nci Başkanı düzeyinde bir askeri yanlarında götürmemişti.

Haberin Devamı

ÜSTÜNÜ ARATMAMIŞTI

Beyaz Saray’da yapılan PKK’yla mücadelede istihbarat paylaşımı görüşmelerinin ardından Amerika ile varılan anlaşmada Orgeneral Ergin Saygun’un da imzası bulunuyordu. Ergin Saygun, Amerika’ya 2006’da yaptığı ziyarette ise Beyaz Saray kompleksi içinde Amerika Ulusal Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ile yapacağı görüşme öncesi üstü aranmak istenince protesto edip Beyaz Saray’a girmemişti.