Kültür - Sanat Beyaz yakalıların yeni fenomeni
Paylaş
Beyaz yakalıların yeni fenomeni

Ülke şartlarını ele aldığımız zaman bizi en çok mutlu eden iş, bir işimizin olması! İşimiz olsa bile hangimiz hayal ettiğimiz işi yapıyoruz ki?

GİZEM YETİL /Posta.com.tr

Sırtımızın sağlam olduğunu hissettirecek bir işte çalışmak, kendimizi toplum içinde çevremize ispatlayabilmek için hırsımızın, egomuzun, maaşımızın kölesi oluyoruz.

Peki kaç kişi mutlu bu hayattan? Hangimiz, 'Benim hayal ettiğim iş bu değil,' deyip istediğimiz işi yapmak için bir adım atıyoruz?

Bir düşünün... Siz düşünürken ben sizi bu konuda gerçekten en iyi örnek olabilecek biriyle tanıştırayım

Kaan Sekban!


10 yıl boyunca bankacılık yapan Kaan Sekban mesleğini başarıyla sürdürmesine rağmen oyunculuk aşkından hiç vazgeçmedi!

Yıllık izinlerinde Amerika’da oyunculuk ve müzikal eğitimi aldı. Beyaz yakalı hayatını bırakıp, komedyenliğe soyundu.

Onun yaptığı çoğu kişiye göre büyük bir delilik! (Sanırım ben de bunu yapamazdım)

TÜRKİYE'DEN SEÇİLEN TEK OYUNCU!


Geçtiğimiz yaz Italya’nın Umbria kentinde Shakespeare’in 400. doğum günü kapsamında Philedelphia Uluslararası Operası tarafından sahneye konulan Bir Yaz Gecesi Operası’nın uluslararası Cast'ına Türkiye’den seçilen tek oyuncu oldu.

Sekban, bankadan ayrılır ayrılmaz da Erler Film’in sahneye koyduğu ISTANBULNAME müzikalinde Nükhet Duru, Cezmi Baskın, Caner Cindoruk, Kayhan Yıldızoğlu gibi isimlerle birlikte sahne aldı.
Kaan Sekban bu süreçte oyunculuk tekliflerini beklemek yerine 'Ne yapabilirim' diye düşündü ve bizi ev yapımı talk show ile tanıştırdı.

Kurumsal hayattaki monotonluğa renk getirmeyi hedefleyen komedyen, Plazada Stand Up konseptiyle beyaz yakalı hayatı mizahına taşıdı.

Sosyal medya üzerinden yayınladığı ve plaza yaşamını ironik üslubuyla Ti ye alarak anlattığı mini sit com #YakamBeyazBeynimAyaz ile plaza çalışanları arasında bir hayli popüler oldu.

Özellikle Meltem karakteriyle binlerce beyaz yakalının yöneticisiyle, iş arkadaşlarıyla ve insan kaynakları departmanlarıyla yaşadığı sorunları mizah yoluyla dile getirdi ve halen devam ediyor.

Şu anda 50. bölümünü yapmaya hazırlanıyor hem de sürpriz bir programla. Biliyorum ama söylemem!

TÜRKİYE'DE BİR İLK: EV YAPIMI TALK SHOW!


Beyaz yakalı dünya dışında, yaşam koçları, dizilerdeki oyunculuklar, yazlık komşuları ve dost görünümlü düşmanlar ile ilgili çok sayıda karakter yaratarak skeçler yapan Sekban, haftanın üç gecesi kendi evindeki odasından gerçekleştirdiği ev yapımı talk show Kaan Sekban Saçmalar ile sosyal medyanın ilk ve tek ev yapımı Late Night Talk Show’una da imza atıyor.

Her hafta Pazartesi, Salı ve Çarşamba geceleri saat 22:00’da Facebook ve Instagram üzerinden yaptığı canlı yayınına bugüne kadar Gökhan TÜRKMEN, İclal AYDIN, Yeşim SALKIM, Cem ARSLAN, Aslı İNANDIK gibi isimler konuk oldu.

ÜNLÜLERİ BİR DE EV HALİYLE GÖRÜN


Talk Show’da seyirciler ekranlarda görmeye alışık olduğu isimleri ev haliyle son derece samimi bir ortamda izleme şansı yakalıyor.

Şovuyla aynı adı taşıyan ilk tek kişilik gösterisini 27 Nisan tarihinde BKM Mutfak sahnesinde sergileyecek olan komedyenin en büyük hedefi instagram üzerinden yayınladığı #YakamBeyazBeynimAyaz videolarını Türkiye’nin ilk 20 dakikalik sit com dizisi haline getirmek.

MERAK ETTİNİZ DEĞİL Mİ? O HALDE KAAN SEKBAN İLE TANIŞIN!






Haberin Devamı