Seyahat Beykoz'da QR kodlu turizm dönemi

Beykoz'da QR kodlu turizm dönemi

Paylaş
Beykoz'da QR kodlu turizm dönemi

İstanbul’un ilk "QR Kodlu Mobil Turizm Tanıtım Projesi", Beykoz'a bağlı Anadolu Hisarı’ndan start aldı. QR kodlu mobil tanıtım ile Anadolu Hisarı, turizmin yeni cazibe bölgesi olmaya aday

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in ev sahipliğindeki Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Küçüksu Kasrı’nda, İstanbul’un diğer ilçelerine de yaygınlaştırılması planlanan QR kodlu turizm tanıtım projesinin açılışı kamu, yerel yönetimler ve turizm sivil toplum örgütlerinin katılımıyla yapıldı.


'BEYKOZ DÜNYANIN İNCİSİDİR'


Beykoz’un Boğaz’ın ve İstanbul’un incisi olduğunu kaydeden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek şunları söyledi:
“Beykoz hepimizin, Beykoz hepinizin. Beykoz’umuzu daha iyi tanıtmak için birçok projeyi hayata geçirmekteyiz. Turizmde de bir atılım içerisindeyiz ve önümüzdeki dönemde turizmden daha fazla pay alacağız."

Bacasız sanayi olan turizmden Beykoz olarak gelecek yıllarda daha fazla yararlanacaklarını ifade eden Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, "Beykoz, dünyanın incisidir. Turizme yönelik yapılmakta olan çalışmalar ile gelecek birkaç yıl içinde yerli ve yabancı misafirlerimizi daha fazla ağırlayacağız" diye konuştu.

QR KODLU YÜRÜYÜŞ YOLU HARİTASI DA VAR


Küçük Ayasofya Camii ve Sfendon Duvarı ile ilgili farkındalık yaratma projeleri dahil birçok projeyi gerçekleştiren Arena Hotel’in sahibi Gül Küçükserim Anadolu Hisarı’nın tanıtımı için QR kodlu mobil turizm tanıtım projesini hazırladı. Gül Küçükserim "Anadolu Hisarı’nın tarihini, teknolojiyle buluşturduk. Tarihe tanıklık etmek isteyenler, telefonlarına indirecekleri ücretsiz QR kodu ile Anadolu Hisarı ve çevresinin geçmişten günümüze hikâyesini seçecekleri dilde öğrenecek. İstanbullular ve turistler için QR kodlu yürüyüş yolu haritamızı da hazırladık. Herkesi bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı