Eğitim - Kariyer Beykoz Üniversitesi'nde gastronomi eğitimi başlıyor

Beykoz Üniversitesi'nde gastronomi eğitimi başlıyor

Paylaş
Beykoz Üniversitesi'nde gastronomi eğitimi başlıyor

2018-2019 eğitim-öğretim döneminde gastronomi bölümü öğrencilerine kapılarını açacak olan Beykoz Üniversitesi, düzenlediği çalıştayda eğitim anlayışı hakkında bilgi verdi

Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, gastronomi çalıştayına ev sahipliği yaptı. 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde öğrenci alacak olan gastronomi bölümü için düzenlenen çalıştay ekonomist ve danışman Serdar Yurdakul moderatörlüğünde gerçekleşti.

Çalıştayın açılışında konuşan Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Güz, Beykoz Üniversitesi’nin yeni gastronomi bölümünün fark yaratacak eğitim anlayışı hakkında bilgi verdi. Prof.Dr. Nüket Güz, eğitim müfredatının sadece yemek yapabilmek üzerine değil, yemeğin tarihçesinden hayal gücüne, sanat algısından gıdaların yetiştirilme koşullarına kadar çok geniş bir yelpazeyi kapsadığını anlattı. Ortaya koyduğu eğitim anlayışı ile Beykoz Üniversitesi, alanında uzman isimlerden oluşan çalıştay katılımcılarından tam not aldı.

UZMANLAR DEĞERLENDİRDİ

İki bölümden oluşan çalıştayda, önce gastronomi eğilimleri ile sektörün durumu tartışıldı. İkinci kısımda katılımcılar, gastronomi eğitiminin gelmesi gereken nokta ile ilgili görüş ve önerilerini dile getirdi.

Çalıştaya Süleyman Dilsiz, Alper Gergin, Ayşecan Tüfekçioğlu, Ayfer Yavi, Başak Karaca, Dr. Nurhayat Gül, Güzin Yalın, Ozan Kutsal, Özgür Bakır, Dr. Deniz Özden, Dr. Ali İhsan Pirgan ile Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Pınar Seden Meral, Dijital Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Levent Yılmazok gibi alanında uzman isimler katıldı.

Haberin Devamı