Gündem Beyni öldü, peki organları ne olacak?

Beyni öldü, peki organları ne olacak?

Paylaş
Beyni öldü, peki organları ne olacak?

Tramvay kazasında ağır yaralanan Buket'in beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi organ bağışı konusunda ne dedi?

Merter'de perşembe akşamı meydana gelen tramvay kazasında ağır yaralanan Buket Bulut'un beyin ölümü gerçekleşti. 2 arkadaşının hayatını kaybettiği kazada ağır yaralanan Buket Bulut, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi görüyordu.

Haberin Devamı

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Buket'in dün sabah 10.30'da beyin ölümünün gerçekleştiği Beyin Ölümü Tespit Komisyonu tarafından belirlendiği ifade edildi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, "Bize ulaştığında hastanın kritik derecede nörolojik fonksiyonları sınırlıydı. Umudun da az olacağına dair hekim arkadaşlarımızdan bilgi almıştım. Beyin Ölümü Tespit Komisyonu tarafından beyin ölümünün gerçekleştiği ifade edildi" dedi.

Buket'in ailesine de bilginin verildiğini belirten Dokucu, "Aileye organ bağışı teklif edilecek. Ailenin konuya yaklaşımı belirleyici faktör olacak" şeklinde konuştu. Buket''in babası Veysel Bulut ise organ bağışı teklifine tepkili...

BABASI: BEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Haberin Devamı

Buket Bulut’un babası Veysel Bulut, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kızının beyin ölümünün gerçekleştiğinin açıklandığı hatırlatılan Bulut, kızının durumunun iyi olduğunu, organlarının çalıştığını söyledi. Bulut, "Bekliyoruz, dua etmekten başka yapacak bir şeyimiz yok. Yani şu anda organları çalışıyor. Yani bütün organları bizim gibi çalışıyor. Bekliyoruz. Sonuna kadar bekleyeceğiz. Sonuna kadar gideceğiz. Yani şu anda sağlıklı" diye konuştu.

'ALLAH'TAN ÜMİT KESİLMEZ'

Bulut bir başka soru üzerine de doktorların kızının tedavisi konusunda ellerinden gelenin fazlasını yaptığını savunarak, "Herhangi bir eksiklik olsa ben böyle rahat konuşamam. Tıp ne gerektiriyorsa o yapılmış. Şu anda bekliyoruz. Anne baba, gece gündüz başında bekliyoruz. Allah’tan ümit kesilmez. Duamızı esirgemiyoruz. İstediğimiz saatte gidip görebiliyoruz. Şu anda yanından geliyorum" şeklinde konuştu.

Genç kızın amcası Kemal Bulut da, Buket Bulut’un yaşamasını beklediklerini belirterek, "Fişi çekmeyeceğiz, kızımız direniyor" dedi.