Beden Sağlığı Beyoğlu'nda ücretsiz kanser taraması başladı

Beyoğlu'nda ücretsiz kanser taraması başladı

Paylaş
Beyoğlu'nda ücretsiz kanser taraması başladı

Beyoğlu Belediyesi, Beyoğlu Toplum Sağlığı Merkezi iş birliği ile ilçede kanser taraması başlattı. Hasköy Yelken Kulübü’nün yanında konumlandırılan Mobil Tarama Aracı'nda verilen hizmetten tüm vatandaşlar ücretsiz olarak yararlanabiliyor

Dünyada ölüm nedenleri arasında birinci sırada yer alan kanser hastalığı halen insanlık için büyük bir tehdit oluşturmaya devam ediyor. Kanserle mücadelede şu an için en önemli aşama 'kanserden korunma' ve 'erken teşhis.'

Beyoğlu Belediyesi bu düşünceyle yola çıkarak Beyoğlu Toplum Sağlığı Merkezi işbirliği ile ilçede kanser taraması başlattı.


18 MAYIS’A KADAR HİZMET VERECEK


Belirli kanser türleri çeşitli testler sayesinde çok erken dönemde hatta henüz kanser oluşmadan tespit edilebiliyor. Erken teşhis için vatandaşların hizmetine sunulan Mobil Tarama Aracı’nda; 40-69 yaş arasındaki tüm kadınlara kanser taraması, 30-65 yaş arasındaki tüm kadınlara rahim ağzı kanseri taraması, 50-70 arasındaki kadın ve erkekler için bağırsak kanseri taraması yapılıyor. 18 Mayıs 2017’ye kadar hizmet verecek olan Mobil Tarama Aracı’nda vatandaşlar ücretsiz olarak muayene olabilecek.

Kanser taramaları ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler vatandaşlar aile hekimine, Beyoğlu Toplum Sağlığı Merkezi’ne ve İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne gidebilecek.


KANSERDE ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ


Ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından Dünya Sağlık Örgütü’nün de taranmasını tavsiye ettiği; rahim ağzı kanseri, meme kanseri ve bağırsak kanserine yönelik tarama programları yürütülüyor.

Kadınlarda 30, erkeklerde ise 50 yaşında başlayan Kanser tarama programları kapsamında 30-65 yaş arası her kadının 5 yılda bir rahim ağzı kanseri, 40-69 yaş arası her kadının 2 yılda bir meme kanseri, 50-70 arası her kadın ve erkeğin ise 2 yılda bir bağırsak kanseri taramalarını yaptırmaları gerekiyor.

Haberin Devamı