Gündem Beyoğlu polisle kuşatılacak!

Beyoğlu polisle kuşatılacak!

Paylaş
Beyoğlu polisle kuşatılacak!

Yılbaşı gecesi, sivil ve resmi olmak üzere Beyoğlu'nda 2 bin 500 polis görev yapacağı belirtildi

Taksim Meydanı yılbaşı kutlamalarına emniyet açısından da hazır hale geldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan hazırlıklar, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tarafından yerinde incelendi.

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde dolaşan Hüseyin Çapkın, son kez denetimde bulundu ve eksik noktalarda alınması gereken tedbirleri belirledi.

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde çok sayıda sivil ve resmi polisin görev alacağını anlatan Çapkın, alınan önlemlerle henüz teşebbüs aşamasında suçun önleneceğini belirtti.

SİVİL POLİSLER DAHA ETKİN OLACAK


Çapkın alınan tedbirlere ilişkin şunları söyledi: “Yılbaşına has ek tedbirler aldık. Özellikle, suçluyu nerden çıkacağı belli olmayan sivil polisler aracılığıyla yakalamaya çalışacağız.

Sivil memurlarımız resmi memurlardan daha etkin olacak. En az 2 bin 500 polis görev yapacak. Gerekirse bu sayıyı daha da artıracağız. Sivil ve resmi polislerin yanı sıra çevik kuvvet polisi de görev yapacak.”

Taciz, kapkaç, hırsızlık gibi amacı olan kötü niyetli insanlara karşı hazır olacaklarını ifade eden Çapkın, “Bu kişiler polisi görmeden polis onları görecek, takip edecek ve yakalayacak. Buna yönelik çalışacağız" dedi.

Güven timlerinin sayısının geçen yılbaşına nazaran 2 kat artacağını belirten Çapkın, “Taksim ve İstiklal Caddesi'ne gelen vatandaşların geçen yılbaşından daha huzurlu bir yılbaşı geçirmesini sağlayacağız” diye konuştu.

Sefa KIDIK/İSTANBUL (DHA)