Ekonomi Beyoğlu tek tuşla cepte

Beyoğlu tek tuşla cepte

Paylaş
Beyoğlu tek tuşla cepte

Kamu Teknoloji Platformu’nun (KTP) bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı’, 24 Mayıs’ta Congresium Ankara’da yapıldı

Konferansta konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ‘Smart Beyoğlu’ projelerini anlattı. Başkan Demircan, “İnternet kullanımında insanlar yüzde 86 oranında cep telefonlarını tercih ediyorlar. Eğer kamu alanında yapılan işlemler cebe inmezse başarı oranımız yüzde on beşlerde kalır. Buradan yola çıkarak, belediye olarak, ‘Smart Beyoğlu‘ uygulamasını hayata geçirdik.

‘BARKOD UYGULAMASINA GEÇTİK’

Türkiye’de ilk defa bir belediye sistemindeki tüm işlemleri tek platforma topladı. Smart Beyoğlu uygulaması ile Beyoğlu’ndaki otuz bin binada ve on dokuz bin işyerinde barkod uygulamasına geçtik. Her bir işletmenin bir barkodu var ve aynı zamanda belediye tarafında zabıtanın da bir barkodu var. Belediye zabıtası ellindeki barkodu okutup işlemi yerinde yapabiliyor. Aynı zamanda vatandaş da yine barkot okutarak temizlik, yeme içme belediye hizmetleri, konaklama ve diğer seçenekleri uygulama üzerinden tıklayarak daha hızlı ve kolay hizmet alıyor” bilgilerini verdi.

Haberin Devamı