Gündem Beyoğlu'nda BDP gerginliği

Beyoğlu'nda BDP gerginliği

Paylaş
Beyoğlu'nda BDP gerginliği

Beyoğlu'nda Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) üye kayıt etkinliğinin ardından dağılan bir grubun polise taş atması üzerine gerginlik yaşandı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Başkanlığı tarafından Dolapdere Hacı Ahmet Mahallesi’nde partiye üye işlemleri için stant kuruldu. Etkinliğin ardından dağılan bir grup, PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atmaya başladı.

Göstericilerden bazıları çevrede yoğun güvenlik önlemleri alan çevik kuvvet polislerine taş attı. Bunun üzerine polis, gruba biber gazıyla müdahale etti. Polisin müdahalesiyle göstericiler ara sokaklara kaçtı. Etkinliğe İstanbul BDP İl Eş Başkanı Asiye Kolçak ile birlikte gelen İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel otomobilden inmedi. Asiye Kolçak ise otomobilden inerek emniyet yetkileriyle görüştü.

Kolçak, polislere bir siyasi parti tarafından yasal bir etkinlik düzenlendiğini söyleyerek, "Bu tür hareketler kitlemizi olumsuz etkiliyor. Size karşı görüşleri değişiyor. Biz bu olayların artık bitmesini istiyoruz" dedi. Emniyet yetkilileri ise Kolçak’a, "Önce gruptan taşlı saldırı oldu" şeklinde cevap verdi. Kolçak konuşmanın ardından otomobile binerek Sebahat Tuncel ile birlikte olay yerinden ayrıldı. Bölgedeki güvenlik önlemleri sürüyor.

Ümit TÜRK/İSTANBUL,(DHA)