Gündem Beyoğlu'nda darbelere karşı binler yürüdü

Beyoğlu'nda darbelere karşı binler yürüdü

Paylaş
Beyoğlu'nda darbelere karşı binler yürüdü

İstanbul Beyoğlu'nda '70 Milyon Adım Koalisyonu' tarafından düzenlenen yürüyüşte binlerce kişi, 1997 yılında yaşanan '28 Şubat süreci'ni protesto etti.

Tünel Meydanı’nda toplanan, aralarında Genç Siviller’in de bulunduğu protestocular İstiklal Caddesi’nde davullar ve düdükler çalarak yürüdü. “Darbeci paşalar yargılansın’, “Darbeye dur de“ sloganları atan grup “Bir daha asla“ ve “Darbelere son” yazılı dövizler taşıdı.

Haberin Devamı

BAROYA VE CHP'YE TEPKİ VARDI

Eylemciler, İstanbul Barosu’nun önünden geçerken “Darbeci Baro” şeklinde sloganlar attı. Göstericiler CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı önüne geldiğinde ise partinin gençlik kolları üyeleri binadan aşağı “Cumhuriyetin yıkılmayan son kalesi CHP, faşistlere, emperyalistlere geçit vermeyecek” yazılı pankart sarkıttı.

Göstericiler ise partilileri “Darbeci Baykal, Darbeci CHP” sloganları atarak yuhaladı. Taksim Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından grup adına basın açıklaması yapan sanatçı Lale Mansur, “28 Şubat darbesiyle ordu, dönemin hükümetini düşürdü.

28 Şubat darbesine giden yolda milyonlarca kişi fişlendi, Akın Birdal kurşunlandı. 28 Şubat bir korku imparatorluğu yaratmayı hedefledi” dedi.

Haberin Devamı

DHA