Gündem Beyoğlu'nda silahlar çekildi

Beyoğlu'nda silahlar çekildi

Paylaş
Beyoğlu'nda silahlar çekildi

Beyoğlu'nda bir grup, DTP'li göstericileri satır, balta, beyzbol sopaları ve döner bıçaklarıyla kovaladı. Silah bile çekildi

Beyoğlu'nda kapatılan DTP'nin eski İstanbul il binası önünden yürüyüşe geçen bir grup, ev, iş yeri ve araçların camlarına molotofkokteyli ve taş atarak zarar verdi. Protestocuları vatandaşlar silah, satır, balta, beyzbol sopaları ve döner bıçaklarıyla kovaladı. Mersin'de de benzer olaylar yaşandı... Vatandaşların silahlı tepkileri de yabancı ajanslardan AFP'nin objektiflerine takıldı.

Haberin Devamı

Beyoğlu Kalyoncu Kulluk Caddesi üzerindeki DTP Binası önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, saat 13.00 sıralarında Anayasa Mahkemesi'nin DTP'yi kapatma kararını protesto etti.

Kürtçe bölücü örgüt lideri lehine slogan atan topluluk adına açıklamayı DTP İstanbul İl Eşbaşkanı Mustafa Avcı yaptı. Mahkemenin kararının demokrasiyi sindirmek amacını taşıdığını öne süren Avcı, Kürt halkı olarak demokrasiye olan inançarının kaybolmadığını söyledi. Ak Parti iktidarının açılımla çıkmaz yola saptğını belirten Avcı, “AKP istediğini alamayınca, partiyi kapatma yoluna gitti. Karar siyasidir. Mücadelemize başka bir boyutta, demokratik yolları kullanarak devam edeceğiz” dedi.

BALTA, BEYZBOL SOPASI, DÖNER BIÇAĞI...
Açıklamanın ardından yüzleri maskeli yaklaşık 200 kişi, önce sokaktaki çöp konteynerlarını devirdi. Daha sora Dolapdere yönüne ilerleyerek ellerindeki taş ve molotof kokteyllerini attılar. Dilbaz Sokak üzerindeki penceresinde Türk bayrağı olan “Kemalpaşalılar Kahvehanesi” bütün camlarını indiren topluluk, sokaktaki park halindeki 8 otomobile büyük hasar verdi.

Haberin Devamı

Çevreye ve mallarına zarar verildiğini gören sokak sakinleri grubu, ellerine geçirdikleri balta, beyzbol sopası, döner bıçakları ile topluluğun üzerine “Ya Allah bismillah, Allahüekber”, “Hepimiz Mehmediz, PKK'ya Yeteriz” sloaganları atarak kovaladılar. Protestocular kovalayan gruptan bazı kişiler Türk bayrağı açtı ve bu gibi eylemlerin kasıtlı olarak ve tahammül sınırlarını zorlamak için yapıldığını söylediler.

Olay yerine gelen, tazyikli su kullanarak protestoculara müdahale eden Polis, semt pazarı kurulduğu için biber gazı kullanmadı. Vatandaşları da sakinleştiren Polis, göstericilerin gözden kaybolmasından sonra da çevrede güvenlik önlemini sürdürdü.

MERSİN'DE DÖNER BIÇAKLI KOVALAMACA

Mersin´de DTP'nin kapatılmasını bahane ederek izinsiz gösteri düzenleyen terör örgütü yandaşları, polise taş ve molotof kokteyli ile saldırdı. Çok sayıda işyeri ve otomobile zarar veren grup bir kahveye molotof kokteyli attı. Ellerine aldıkları sopa ve döner bıçaklarıyla gruba saldıran mahallelileri, polis ekipleri güçlükle yatırştırdı

Haberin Devamı

DHA