Gündem Beytüşşebap savaş alanına döndü

Beytüşşebap savaş alanına döndü

Paylaş
Beytüşşebap savaş alanına döndü

Hakkari'de 9 PKK'lının öldürülmesini protesto etmek isteyen bir grup, dün akşam Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ni savaş alanına çevirdi

Hakkari merkeze bağlı Kato dağı eteklerindeki Aksu Köyü kırsalında geçtiğimiz günlerde 9 PKK'lının öldürülmesi üzerine dün akşam Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde protesto gösterileri yapıldı.

Tatar ve Elki Mahallesi ile Cumhuriyet Caddesi üzerindeki ara sokaklarda barikat kuran ve ateş yakan göstericiler, polise taş, sopa ve molotof kokteyli ile saldırdı.

Buna gaz bombası ve coplarla karşılık veren polis ile göstericiler arasında uzun süre arbede yaşandı. Göstericilerin attığı taş ve molotof kokteylerinin isabet ettiği 2 polis hafif şekilde yaralandı.

DHA MUHABİRİNE SALDIRI

Öte yandan atılan molotof kokteyllerinin bir eve isabet etmesi üzerine henüz adı öğrenilemeyen bir vatandaşa ait evde yangın çıktı. Yangını görüntelemeye çalışan DHA muhabiri, çevik kuvvet polisi tarafından tartaklandı.

PKK'LI GRUP ASKERİ ÜSSE SIZMAYA ÇALIŞTI

Bu arada ilçe merkezinde gösterilerin devam ettiği sırada daha önce de birkaç kez saldırıya uğrayan Küçük Kato Dağı ile Kumtik Dağlarındaki askeri güvenlik üs bölgelerine sızmaya çalışan 2 PKK'lı grubu tespit edildi.

Bunun üzerine İlçe Alay Komutanlığı'ndan ağır silahlarla PKK'lı gurupların bulunduğu bölge yoğun ateş altına alındı. Yaklaşık 30 dakika süren ağır ateş sonucu PKK'lı guruplar kaçmak zorunda kaldı