Gündem Beytüşşebap'ta büyük çatışma

Beytüşşebap'ta büyük çatışma

Paylaş
Beytüşşebap'ta büyük çatışma

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde bulunan Taktik Jandarma Alay Komutanlığı'nı koruyan 2 üs bölgesine, teröristlerin taciz eteşi açtı. Güvenlik güçlerinin anında ağır silahlarla karşılık vermesi üzerine çıkan ve yaklaşık 10 dakika süren çatışma ilçe merkezinde paniğe yol açtı

Beytüşşebap İlçesi’nde bulunan Taktik Jandarma Alay Komutanlığı’ı koruyan 2 üs bölgesi, bugün akşam saat 20.00 sularında PKK’lı teröristlerin silahlı saldırısına uğradı.

Teröristlerin uzun namlulu ve roketatarlı saldırısına, güvenlik üs bölgelerinde bulunan güvenlik güçleri de ağır silahlarla anında karşılık verdi. Yaklaşık 10 dakika süren ve ilçe merkezinden de çıplak gözle izlenebilen çatışma, paniğe yol açtı.

İlçe merkezinde bulunan esnaf, çatışma nedeniyle işyerlerini kapatarak evlerine gitmeye çalışırken, bazı vatandaşların da caddelerde park halindeki araçlarını güvenli bölgelere götürmeye çalıştığı gözlendi.

Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışma sonrasında, ölü ve yaralı olup olmadığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Emin BAL/BEYTÜŞŞEBAP (Şırnak), (DHA)