Gündem Beyza'yı küçük Beyza yaşatacak

Beyza'yı küçük Beyza yaşatacak

Paylaş
Beyza'yı küçük Beyza yaşatacak

Beyza'yı küçük Beyza yaşatacak

Konya’da komşusu tarafından boğularak öldürüldükten sonra sobada cesedi yakılan 4 yaşındaki Beyza’nın annesi, dünyaya getirdiği ve ölen kızının ismini verdiği bebeğiyle teselli bulmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, bu sabah görülen cinayet davasının duruşmasında, boğarak öldürdüğü komşusunun 4 yaşındaki kızının cesedini sobada yaktığı iddia edilen Kezban Uslu (24) müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşmaya katılan baba Seyit Çökekoğlu, duruşmanın ardından Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek dava sonucunu doğum servisinde yatan eşiyle paylaştı.

Baba Seyit Çökekoğlu, adaletin yerini bulduğunu, verilen karardan çok memnun olduklarını kaydetti.
Dava sonucunda kızını öldüren kadının müebbet hapis cezasına çarptırılmasının acılarını bir nebze olsun hafiflettiğini ifade eden anne Asuman Çökekoğlu, kızları Beyza’yı unutmadıklarını söyledi.

Hafta başında bir kız bebekleri olduğunu ve ona, ölen kızları Beyza’nın ismini verdiklerini belirten Çökekoğlu, şunları kaydetti:
"Geçen sene 30 Nisanda kızımızı kaybetmiştik, kızımın ölüm yıl dönümünde şimdi Allah bize bir kız çocuğu verdi. Bu bebeğimize de Beyza Nur ismini verdik. Yeni doğan bebeğimiz ölen Beyza’ya da çok benziyor. Artık ölen Beyza da yeni doğan Beyzamız ile birlikte büyüyecek. Bir taraftan ölen çocuğumuza üzülüyoruz, bir taraftan yeni doğan bebeğimize seviniyoruz. Gerçekten çok zor durum. Allah kimsenin başına böyle acı bir olay vermesin. Bu 1 yıllık süreç içinde çok zor günler geçirdik. Ama yeni doğan kızımız bizim için bir anlamda teselli olacak."

Haberin Devamı

Acılı anne, ölen kızlarının elbiselerini ve fotoğraflarını sakladığını, her gün onun eşyalarına bakarak gözyaşı döktüğünü anlattı.

OLAY

Konya’da, annesinin 30 Nisan 2009’da ekmek almak için bakkala gönderdiği 4 yaşındaki Beyza Çökekoğlu’ndan 33 gün haber alınamamış, polisin araştırması sonucu kız çocuğunun komşuları Kezban Uslu (23) tarafından boğularak öldürüldükten sonra cesedinin sobada yakıldığı ortaya çıkmıştı.

Ortada delil bırakmamak için Beyza’nın cesedini sobada yaktığı öne sürülen zanlı Kezban Uslu’nun 3 yaşındaki çocuğunun hastalık nedeniyle öldüğü, bir çocuğunun da engelli olduğu, bu olayı "kıskançlık" nedeniyle işlemiş olabileceği iddia edilmişti.

Haberin Devamı