Eğitim - Kariyer Bil Koleji 'inovasyon' okulu Türkiye'nin

Bil Koleji 'inovasyon' okulu Türkiye'nin

Paylaş
Bil Koleji 'inovasyon' okulu Türkiye'nin

Türkiye'nin en büyük sermayesinin eğitimli insan gücü olduğuna inanan akademisyen ve iş adamlarının bir araya gelmesiyle 1994 yılında kurulan Bil Holding, Bil Koleji ve Bil Okulları ile 21 yıllık geleneğini eğitim sektörüne taşıdı.

Bil Okulları Genel Müdürü Orhan Dağhan eğitimde 21. yüzyılın temel becerileri ile donatılmış, dünya dilleri ile kendini ifade edebilen, teknolojiyi günlük yaşam biçimine dönüştürmüş, yaşam boyu öğrenmeyi prensip edinmiş, disiplinler üstü bir bakış açısı ve sanatsal bir duyarlılıkla yaşadığı dünya ile barışık, aydın bireyler yetiştirmeyi ilke edindiklerini söylüyor.

Haberin Devamı

ÖRNEK MODELLER

“Türkiye’mize, insanımıza yatırım bizim için bir borç ödeme yöntemidir” diyen Dağhan bu bakış açısı ile 7 bölgede, 81 ilde kampüs okul, butik kolej, bağımsız anaokulları ve uluslararası okullar başta olmak üzere MEB ve Talim Terbiye Kurulunun izin verdiği uluslararası eğitim programlarının gelecek dönemde hayata geçmesi durumunda GEMS, Montessori gibi eğitimde dünya örneği olan modelleri Türkiye’ye açan ilk grup olmayı hedeflediklerini ifade ediyor.

Bu kapsamda 2023 yılına kadar başta İstanbul, Kayseri, İzmir olmak üzere 23 kampüs 92 okul açarak 2023 Türkiye’sinde 120 bine yakın öğrenciye eğitim hizmeti vereceklerini kaydeden Dağhan “Destek bursları ile bu rakamların artacağını ön görüyoruz. Ayrıca özel okul oranlarının OECD ortalamasını yakalaması durumunda yüzde 15’lik bir oranla daha fazla öğrencimize hizmet vermeyi hedefliyoruz” diyor.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ

İstanbul Aydın Üniversitesi ile işbirliği yaptıklarını da ifade eden Dağhan öğretmen eğitimleri, hizmet içi eğitim, veli ve öğrenci seminerleri, uluslararası eğitim, yabancı dil ve öğrenci değişim programları gibi alanlarda birlikte çalışacaklarını söylüyor. Dağhan gerek pedagojik mimarisiyle gerek ders laboratuarlarıyla gerekse trilingual dil programları ile Türkiye’de bir ilk olacakların vurguluyor.