Eğitim - Kariyer BİL Kolejleri Türkiye'nin 'inovasyon okulu' olacak

BİL Kolejleri Türkiye'nin 'inovasyon okulu' olacak

Paylaş
BİL Kolejleri Türkiye'nin 'inovasyon okulu' olacak

1994'te akademisyen ve iş adamlarının kurduğu BİL Holding, BİL Koleji ve BİL Okulları ile eğitime hizmet ediyor. Genel Müdür Orhan Dağhan BİL Okulları'nın hedeflerini anlattı

BİL Koleji Türkiye’ye nasıl açılıyor?

İnsanımıza yatırım bizim için bir borç ödeme yöntemidir. Bu bakış açısı ile 7 bölgede, 81 ilde kampüs okul, butik kolej, bağımsız anaokulları ve uluslararası okullar olmak üzere yerel ihtiyaca dönük özel projeler sunmayı amaçlıyoruz. MEB ve Talim Terbiye Kurulunun izin verdiği uluslararası eğitim programlarının gelecek dönemde hayata geçmesi durumunda GEMS, Montessori gibi eğitimde dünya örneği olan modelleri Türkiye’ye açan ilk kurum olmayı hedefliyoruz.

Kaç okul açmayı planlıyorsunuz?

İstanbul, Kayseri, İzmir başta olmak üzere; 2023’e kadar 23 kampüs ve 92 okul açarak toplam 120 bin öğrenciye ulaşmak ana hedefimiz.

Hepsini siz mi açacaksınız yoksa franchise da verecek misiniz?

Franchise modelimizi varolan yerel markaların BİL Kolejine katılımlarını sağlamak, yatırımlarını eğitime yapma kararı alan yatırımcılarımıza destek vermek ve yatırımcılarımızla iş birlikleri geliştirmek şeklinde oluşturduk. Franchise sözleşmesi imzalanmış, 2016-2017’de eğitimöğretime başlayacak okullarımızın inşaatları devam ediyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi’yle de bir işbirliğiniz var sanırım?

Evet, BİL Koleji, İstanbul Aydın Üniversitesi ile, öğretmen eğitimleri, hizmet içi eğitim, veli seminerleri, öğrenci seminerleri, uluslararası eğitim programları uygulamaları, yabancı dil programları ve öğrenci değişim programları gibi çok değişik alanlarda işbirliği yapıyor.

DÖNÜŞÜME HAZIRIZ

Dershane dönüşüm süreci ile ilgili çalışmalarınız nelerdir?

Resmi olarak 4 yıl sonra dönüşecekleri özel okullar için çalışmalarımızı başlattık. Dershanelerimizi BİL okulları çatısı altında sınav hazırlık programlarının yanı sıra hayata hazırlayan okul kültürü ile dönüştüreceğiz. Kolej çalışmalarımızdaki inovatif yaklaşımımızı dönüşüm okulları üzerinden de öğrencilerimize sunmayı amaçlıyoruz.

Haberin Devamı