Coşkun Türk Bilanço
HABERİ PAYLAŞ

Girişilen herhangi bir işte, belirli bir süre sonunda elde edilen iyi ve kötü sonuçların karşılıklı durumu diye yazıyor Türk Dil Kurumu’nun İnternet sitesinde bilançonun karşılığı olarak... Lig bitti, yeni sezon hazırlıkları başladığına göre 2010-2011 sezonunun bilançosunu çıkarabiliriz artık Fenerbahçe adına. Tarihinin en kötü Avrupa sezonlarından en kötü Türkiye Kupası performanslarından birini sergiledi. Ancak ligi şampiyon tamamladı, şampiyonluk sayısında ezeli rakibini geride bıraktı. Bunlara bakınca başarılı diyebilir miyiz? Bu soruya çoğunluk “evet” diyebilir. Peki bu başarı nasıl geldi? Mustafa Denizli, Fener’i şampiyon yaptığı zaman Başkan Aziz Yıldırım’ın ağzından ortaya “Takımı o değil, ben şampiyon yaptım” diye iddialar atılmıştı. Yıldırım bunu yalanlamıştı. Bu sezon için aynı dedikodular çıkmadı, ancak Yıldırım’ın 18’inci şampiyonlukta katkısı çok büyüktür.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Sezon başında Aykut Kocaman medyadaki akıl hocaları tarafından doldurulmuş ve hem gereksiz hem de zararlı bir Alex sorunu çıkmıştı. Bu sorunu Yıldırım çözdü. Devre arasında Kocaman ısrarla transfer isterken, Yıldırım “Bu takım şampiyon olur. Futbolcular yeter ki inansın” diyerek çok önemli bir adım daha attı. Sonuçta Yıldırım haklı çıktı. Beşiktaş ve Galatasaray’ın yarışta olmaması, Trabzon’un üst üste puan kayıpları, yakalanan müthiş seri ve daha çok tiraj daha çok izlenme hedefiyle medyanın da gazıyla Fener şampiyon oldu.

Bu durumda iyice güçlenen Yıldırım şimdi Futbol Federasyonu’nu yeniden düzenlemenin derdinde. Bir de son yıllarda yaptığı gibi medyayı düzenlemek istiyor, “Kamuoyunda 2-3 çok bilen yorumcu var. Bunlar ya düzelecek ya gidecekler. Türk futboluna zarar veriyorlar” diyerek. Başkana küçük bir tavsiye. Yazarlara işlerini öğretmeye kalkmasın. Varsa bir sıkıntısı bunun yolu tekzip göndermek, tazminat davaları açmaktır. Üst üste tekzip yayınlanmasına neden olan, yüksek para cezaları ödeten yazarları zaten televizyonlar, gazeteler tutmaz. Ortada tekzibi, tazminat davasını gerektirecek bir durum yoksa bu basın özgürlüğüne tehdittir ki “Herkes işini iyi yapsın” diyen Yıldırım’a yakışmaz. Başkan geçtiğimiz sezon kendi işini (Fenerbahçe Başkanlığı) iyi yaptı sonuçta başarı geldi. Yeni sezonda da sadece işini yaparsa başarı sürecektir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder