Dünya Bild'den saldırgan mektup

Bild'den saldırgan mektup

Paylaş
Bild'den saldırgan mektup

Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild, Yunan Başbakanı Yorgo Papandreu'yu, Yunan halkına rüşvet yemek, tembellik etmek gibi suçlamalar getiren bir mektupla karşıladı. Papandreu ise yanıtında Adolf Hitler dönemini hatırlattı

HALKA SALDIRI GİBİ

Almanya’nın en çok satan gazetesi Bild, dün bu ülkeyi ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu’yu saldırgan bir mektupla karşıladı. Yunan halkını hedef alan mektupta, “Ziyarete geldiğiniz ülkenin insanları sabah erken kalkıp, tüm gün çalışır. Hastanede yatmak için rüşvet vermek zorunda kalmayız. Generallerin evde kalmış kızlarına emekli maaşı bağlamayız. Taksi şoförleri fiş verir” denildi.

HİTLER'İ HATIRLATTI

Başbakan Papandreu’nun Bild’e yanıtı da sert oldu. Papandreu, “Almanlardan emeklilik maaşlarımızı ve tatil paramazı ödemelerini istemedik. Biz para değil, güven desteği istedik. Yunan halkının kanında, Almanların kanındaki Ulusal Sosyalizm’den (Adolf Hitler’in 2’nci Dünya Savaşı’nı başlatan ideolojisi) daha fazla bozukluk yoktur. Bu tür tanımlamalar ve yaftalamalar kullanmak çok tehlikeli” dedi.

PAPANDREU, MALİ YARDIM İSTEMEDİ

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, dün Euro Bölgesi Dönem Başkanlığını yürüten Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’le görüştü. Euro Bölgesi’nden “Yunanistan’ın kriz paketine inanıyoruz” açıklamasını alan Papandreu, Merkel’e ise mali yardım için gelmediğini bildirdi. Papandreu’yla görüşmesinin ardından Merkel, Yunanistan’ın kendilerinden mali yardım istemediğini, buna ihtiyacı da olmadığını açıkladı.

FON YÖNETİCİLERİ SUÇLANIYOR

SPEKÜLATÖRLER BİR ARADAYDI

Yunan ekonomisi dibe vurmadan önce, ocak ayının son gününde, dünyanın en büyük hedge (serbest) fonlarının yöneticilerinin, ülkenin başkenti Atina’da bir akşam yemeğinde bir araya geldikleri ortaya çıktı. İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times tarafından yapılan haber, ortalığı karıştırdı. Hem Avrupa’da hem de Yunanistan’da politikacılar krizin sorumlusu olarak bu toplantıya katılanları gösteriyor.

ÜLKE BATTI ONLAR KAZANDI

Habere göre, ‘uluslararası spekülatörler’ olarak tanınan 10 kişilik bir fon yöneticisi grubu, 31 Ocak’ta Atina’nın Akropol manzaralı lüks oteli Grande Bretagne’de bir araya geldi. Yemeğin ev sahibi, Yunanistan’ın gerçek borç miktarını herkesten saklayan Amerikan bankası Goldman Sachs idi. Yemekte Yunan ekonomisinin geleceği tartışıldı. Ardından gelişen olaylarda yemeğe katılanların tümü iyi para kazandı.

2

Haberin Devamı