Spor Bild'in haberine kısmi yalanlama

Bild'in haberine kısmi yalanlama

Paylaş
Bild'in haberine kısmi yalanlama

Christoph Daum, Alman Bild gazetesine yaptığı değerlendirmelere açıklık getirdi

Can Bartu Tesisleri’ndeki Ankaragücü maçı hazırlıkları öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Alman çalıştırıcı, Bild gazetesinde kendi ağzından verilen, "Daha önce yalanladığım haberleri araştırdık ve bu seks skandalının maalesef doğru olduğunu öğrendik. Futbolcularımız bize yalan söylemiş. Utanç duyuyorum. Bu işe karışanlara ağır cezalar vereceğiz" şeklindeki sözlerin, tam olarak gerçekleri yansıtmadığını aktardı.

Kendisine bugün birçok yerden sorular geldiğini dile getiren Daum, şunları söyledi: "Bild gazetesinde çıktığı şekilde sözler söylemedim. Sadece, ’Evet haberimiz var. Türk medyasında bazı spekülasyonlar var ama ben orada değildim.

"KENDİ GÖZÜMLE GÖRMEDİM"

Kendi gözümle görmediğim şeyi (Evet oldu) diyemem. Biz kulüp olarak her şeyi ciddiye alıyoruz. Bu kadar spekülasyondan sonra araştırma ihtiyacı duyduk. Eğer doğruysa, bu olaylar olmuşsa, bizim de kulüp olarak gerekeni yapacağımızı’ söyledim"

"FENERBAHÇE’YE LAYIK DAVRANILMALI"

Gece hayatlarıyla ve yaşadıkları kazalarla gündeme gelen Kazım ile Önder’in durumlarının hatırlatılması üzerine, her futbolunun Fenerbahçe’de oynamanın çok değerli olduğunu bilmesi gerektiğini dile getiren Daum, "Bu formayı giydiğiniz zaman, tüm camiayı, yönetimi, teknik heyeti temsil eden birisi oluyorsunuz.

Büyük bir sorumluluk bu formayı giymek. Herkes hem saha içinde, hem saha dışında Fenerbahçe’ye layık davranmalı. Herkesin sorumluluğu var" diye konuştu.

Daum, sonuçta herkesin insan olduğunu ve insanların hata yapabileceğini belirtirken, "Önemli olan genel anlayışımız. Her hatayı aynı değerlendirmemek lazım. Daha net görmek lazım. Daha sonra karar vereceğiz.

"ÖNCE OLAYI DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Önce başkanımızla, sportif direktörümüz Aykut Kocaman’la değerlendirip, cezaları ondan sonra kamuoyuna bildireceğiz. Önce kendi ailemizin içinde bazı kararlar alacağız" ifadelerini kullandı.

Takımda hata yapmayan, çok değerli, centilmen oyuncuların da bulunduğunu vurgulayan Alman çalıştırıcı, "Hep birlikte konuşup çözümler bulacağız. Basında sportif anlamda yaptığımız güzel şeyleri okumak istiyoruz. ÇÖzümler bulup, daha güzel şeyler yaşayacağız. Hedeflerimizden biri de, hem başarılı, hem de sempatik bir kulüp olmak. Olacağız da" şeklinde konuştu.

3

Haberin Devamı