Eğitim - Kariyer Bilecik mesleki ve teknik eğitimde Türkiye birincisi oldu

Bilecik mesleki ve teknik eğitimde Türkiye birincisi oldu

Paylaş
Bilecik mesleki ve teknik eğitimde Türkiye birincisi oldu

Mesleki ve teknik eğitime devam eden öğrencilerin tüm orta öğretim içindeki payının illere göre dağılımında yüzde 55 oranıyla Bilecik, Türkiye birincisi olduğu öğrenildi. Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “İlimizin birinci sırada yer almasından son derece mutluluk duydum. Sanayi sektörüyle okullar sıkı bir işbirliği içine giriyor” dedi

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bilecik’te 10-11 Ocak tarihlerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odaları, Organize Sanayi Yönetimleri ve bunların bünyesinde faaliyet gösteren firma yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Mesleki Eğitim Çalıştayı gerçekleştirildiğini söyledi.

Fazilet Durmuş, “Çalıştay sonrası sektörün ihtiyaçları ve talepleri göz önünde bulundurularak kapsamlı bir çalışma yapılarak Bilecik genelinde öne çıkan sanayi ve ticaret alanları detaylı bir şekilde ele alınıyor. Böylece Bilecik’in ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli iş gücünü yetiştirme ve dolayısıyla mesleki eğitimden mezun olan öğrencilerin istihdamını sağlama konusunda önemli adımlar atılıyor. Çalıştayda alınan kararlar neticesinde sanayi sektörleriyle okullarımız iş sıkı bir iş birliği içine giriyor. Mesleki ve teknik eğitime devam eden öğrencilerin, tüm orta öğretim içindeki payının illere göre dağılımında yüzde 55 oranıyla ilimizin birinci sırada yer almasından son derece mutluluk duydum. Bilecik Valiliğimiz olmak üzere tüm resmi ve özel kuruluşlara, eğitim çalışanlarına, öğrencilerimize ve velilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı