Ekonomi Bilet yoksa koltuk var

Bilet yoksa koltuk var

Paylaş
Bilet yoksa koltuk var

10 günlük bayram tatili için otobüs biletleri hızla tükense de devreye seyahat uygulamalar giriyor. Aynı güzergaha gidecek olan özel araçlar 35-60 TL arasında konforlu bir şekilde seyahat imkanı sunuyor. Hazırlayan: Murat GÜLDEREN

Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkartılmasıyla otobüs biletleri şimdiden tükendi. Firmalar ek sefer için bilet satışlarına başladı. Sadece kara yoluyla çoğu Ege, Akdeniz ve Karadeniz’e olmak üzere 10 milyon yolcunun seyahat etmesi bekleniyor.

Gideceği yere bilet bulmakta zorluk çekenlerin imdadına ise yeni nesil yolcu taşıma uygulamaları yetişiyor. Yolculuk masraflarının paylaşıldığı bu sistem kendi aracı ile seyahat eden ve boş koltukları olan sürücülerle aynı yöne gidecek olan kişileri buluşturuyor.

Fiyatlar ise gidilecek yerin uzaklığına göre 35-60 TL arasında değişiyor. Sürekli güncellenen bu özel hizmetleri sizler için derledik.

Bla Bla Car: 30 milyon üyesiyle dünyanın en büyük şehirler arası yolculuk paylaşım ağı BlaBlaCar, aynı yöne giden sürücü ve yolcuları bir araya getiriyor, yol masraflarını kişiler arasında paylaştırarak seyahati herkes için daha hesaplı hale getiriyor. Uygulama ile sadece yurt içinde değil 20 ülkede de seyahat etmek mümkün.

Tek Araba Gidelim (TAG): Her işletim sisteminde var olan bu uygulamada sürücüler araç markalarını, yolcuların sigara içip içmediğini ve güzergah mesafesini giriyor. Ayrıca olası masraf hesapları da yapılarak yolcuların yüksek ücretlerle karşılaşmasının da önüne geçiliyor.

Volt: Bu uygulama İstanbul trafiğini rahatlatmak için geliştirildi. Platforma üye olanlar kilometre başına sürücüye 60 kuruş ödeme yapıyorlar. Son rakamlara göre İstanbul trafiğindeki özel araçların boş koltuk oranı yüzde 85.

Scotty: Motorcular ile yolcuları bir araya getirerek hızlı ve eğlenceli bir yolculuk yapmak isteyenler için geliştirilen bu uygulama İstanbul için hizmet veriyor. Yazılım sayesinde motoru olan herkes yolcu taşıyarak gelir elde edebiliyor.

Haberin Devamı