Bilim - Teknoloji ABD'de milyonlarca dolar hırsızlık yapan e-ticaret çetesi çökertildi
Paylaş
ABD'de milyonlarca dolar hırsızlık yapan e-ticaret çetesi çökertildi

ABD'de geçtiğimiz günlerde mağazalardan çalınan 3.8 milyon dolar değerindeki ürün, e-Bay üzerinden satışa çıkartıldı. Çete, çaldıkları ürünleri e-Bay üzerinden satışa sundu ve üyelerden birinin Türk olduğu ortaya çıktı.

New York Belediye Başkanı Eric Adams ve New York Başsavcısı Letitia James geçtiğimiz günlerde, New York'ta milyonlarca dolarlık mal çalan ve yeniden satan büyük bir perakende hırsızlık çetesinin operasyonla yakalandığını duyurdu.

Haberin Devamı

41 üyesi bulunan ve lüks giyim ve eşya çalan ve daha sonra eBay'de yeniden satarak 3.8 milyon dolarlık vurgun yapan çetenin üyelerinden birinin Türk olduğu belirlendi. İddiaya göre, bu isim Akasya Yaşaroğlu. Yaşaroğlu, ürünlerin e-Bay üzerinden satış işlemlerinden ve EBT kartlardan sorumluydu. EBT kartlar, aslında çok farklı bir amaca hizmet ediyor olsa da (temel gıda ihtiyaçlarının karşılanması için para yüklenmesi gibi) çete bu kartları ürünlerin satış aşamasında kullanıyordu. Yaşaroğlu ve çetenin diğer 41 üyesini ele veren de bu EBT kartlar oldu.

E-ticaret sitesi üzerinden yapılan bu satış işlemlerinin incelenmesinin ardından Yaşaroğlu’nun 3. derece dolandırıcılıkla suçlandığı aktarıldı. Çetenin diğer üyeleriyle birlikte gözaltına alınan Yaşaroğlu, hüküm giymesi durumunda 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Haberin Devamı