Bilim - Teknoloji ABD’li otomobil üreticisi fütüristik elektrikli otomobilini duyurdu
Paylaş
ABD’li otomobil üreticisi fütüristik elektrikli otomobilini duyurdu

Cadillac, tekerleri 3,5 derece dönen ve 55 inç ekran paneline sahip elektrikli sedan otomobili Celestiq’i duyurdu.

Cadillac'ın elektrikli sedanı, station wagon gibi görünüyor. Aracın hem alt tamponunda hem de gövdesinde stoplar yer alıyor. Arabanın manevra kabiliyetini artırmak için arka tekerleri de 3,5 derece dönebiliyor.

Haberin Devamı

Cadillac Celestiq, çift elektrik motoruna sahip. 600 beygir gücünde olan ve 868 Nm tork üretebilen motor, aracın 3,8 saniyede 0-100 km/sa hızlanmasını sağlıyor. 111 kWh kapasiteli bataryası ile 483 kilometre yol gidebilen araç, 200-kW DC hızlı şarj desteği ile 10 dakika şarj edildiğinde 126 kilometre yol yapabiliyor.

 Aracın ön konsolunda 55 inçlik bir ekran var. Mühendisler bu ekranı ikiye bölmüşler ve tamamen dijital gösterge ekranı ile bilgi-eğlence ekranını ayırmışlar. Yolcular tarafından kullanılacak bilgi-eğlence ekranı, sahip olduğu özel teknoloji ile sürücü görüşünü engelliyor. Bu sayede sürücünün dikkati dağılmıyor.

Celestiq'in orta konsolunda ise 11 inç boyutlu monitör var. Arka kısımda ise tüm koltuklara monte edilmiş 12,6 inç büyüklüğünde ekranlar yer alıyor. Bu ekranlar eğlence, koltuk ısıtma ve klima ayarı gibi özelliklerin kontrolüne imkan tanıyor. Cam tavanın şeffaflığını yüzde 20 ila yüzde 1 arasında ayarlanabiliyor.

Haberin Devamı

Araç, en erken Aralık 2023'te üretime başlayacak.