Bilim - Teknoloji Apple, M2 çipli yeni iPad Pro ve yeni iPad modellerini tanıttı
Paylaş
Apple, M2 çipli yeni iPad Pro ve yeni iPad modellerini tanıttı

Apple gücünü M2 çipinden alan yeni iPad Pro, 10.9 inç büyük Liquid Retina ekrana sahip yeni iPad ve yeni nesil Apple TV 4K’yı duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda M2 çipini yenilenen MacBook Air modeli ile birlikte tanıtan Apple, yeni çipini iPad Pro ailesi için de kullanıma sunmuş oldu. Tasarım ve genel özellikler anlamında bir önceki model ile neredeyse aynı olan yeni iPad Pro, Apple Pencil ile yeni dokunmadan algılama deneyimi, ProRes video kayıt özelliği ve süper hızlı Wi-Fi 6E gibi özelliklere sahip durumda. 

Haberin Devamı

Öncelikle cihazlarda 11 inç ve 12.9 inçlik seçenekler var. iPad Pro 11 inçlik modelde standart bir Liquid Retina ekran yer alıyor. Bu ekran 120Hz ekran yenileme hızına sahip LCD yapıda. 12.9 inç versiyonda ise bu ekran Liquid Retina XDR oluyor ve yine 120Hz ekran yenileme hızı sunuluyor. İki cihaz arasında fark var. 12.9 inçlik versiyonun ekranında mini-LED aydınlatma yer alıyor. True Tone ve ProMotion gibi ekran teknolojisiyle donatılan cihaz 1000 nit tam ekran parlaklığına sahipken, 1600 nit kadar maksimum parlaklığa ulaşıyor. 8 GB ve 16 GB olmak üzere iki farklı RAM sunuluyor ve depolama tarafında en düşük 256 GB en yüksek de 2 TB versiyonlar var.

10. nesil yeni iPad modeli, gücünü A14 Bionic işlemcisinden alıyor. Tıpkı Pro modeli gibi tasarım ve genel özellikler anlamında bir önceki modele oldukça benzeyen yeni iPad, yenilenen kameralara, hızlı kablosuz bağlantıya, USB-C bağlantı noktasına ve yeni Magic Keyboard Folio desteğine sahip durumda. 

Haberin Devamı

Gücünü A15 Bionic çipinden alacak olan yeni Apple TV 4K, Dolby Vision’ın yanı sıra HDR10+ desteği sunacak.

Merakla beklenen Mac modellerinin ne zaman tanıtılacağı ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.