Bilim - Teknoloji Bu bilgisayar faresi ağza yerleştiriliyor!
Paylaş
Bu bilgisayar faresi ağza yerleştiriliyor!

MouthPad’in öncelikli hedef kitlesi ellerini kullanamayan kişiler...

Yıllar boyunca insanların bilgisayarları veya diğer cihazları ağzıyla kontrol etmesine olanak tanıyan birkaç deneysel sistem duyduk. Yine bu tür bir araç olan MouthPad ise yakında satışa sunulacak.

Haberin Devamı

MIT yan kuruluşu Augmental tarafından üretilen MouthPad’in öncelikli hedef kitlesi ellerini kullanamayan kişiler. Bununla birlikte ürün elektronik bir aygıtı kontrol ederken aynı anda elleriyle başka bir görevi yerine getirmesi gereken çoklu görev sahiplerine de hitap ediyor.

MouthPad içinde bir mikroişlemci, pil, Bluetooth modülü ve entegre basınç sensörlerine sahip esnek bir devre kartı bulunan 3D baskılı su geçirmez bir dental reçine gövdeye sahip.

Her bir ünite, ağız içinin 3 boyutlu taraması yoluyla kullanıcıya birebir uyacak şekilde özel olarak üretiliyor. MouthPad ağza yerleştirildikten sonra üst dişleri ve ağzın tavanını kaplıyor. Hızlı ve kolay bir şekilde çıkarılabiliyor ve net konuşma kabiliyetlerini etkilemiyor. Ayrıca ürün oldukça hafif; yaklaşık 7,5 gram ağırlığında ve 0,7 mm kalınlığında.

Haberin Devamı

Mashable Türkiye haberinin devamı için tıklayın...