Bilim - Teknoloji Cloud II oyuncu kulaklığı kablosuz alana taşındı
Paylaş
Cloud II oyuncu kulaklığı kablosuz alana taşındı

HyperX Cloud II'yi piyasaya sürdükten beş yıl sonra Kingston, oyun kulaklığını Cloud II Wireless ile devam ettirdi. PC, PS4, PS5 ve Nintendo Switch ile uyumlu olan kulaklık, 7.1 surround ses desteği de sunuyor. Onur Binay/posta.com.tr

Kulaklığın tamamı, kulak kapaklarından kafa bandına kadar mat siyah renkte çerçevelenmiş olup, kulak kabı çatallarının parlak kırmızısı ve HyperX logosu ile dengelenmiş. Deri, genel tasarımda da yoğun bir şekilde öne çıkıyor. Güç, mikrofon açma/kapama, şarj için USB-C ve çıkarılabilir mikrofon jakının yanında LED pil ömrü göstergesi sol, ses seviyesi çarkı sağ sürücüde yer alıyor. Cloud II ve Cloud Core'dan farklı olarak, silindir dört yerine ikişerli artışlarla artıp azalıyor. Alüminyum çerçeve rahat ve sağlam. Eklenen kablosuz özelliğiyle bile Cloud II Wireless, kablolu kardeşleriyle neredeyse aynı ağırlığa sahip. Hafızalı köpük ve suni deri de rahatlık sunuyor. Esnek mikrofon çıkarılabiliyor ve ucunda sessiz gösterge ışığı var. Mikrofonun çıkarılabilir olması taşınabilirliği arttırıyor. Ağırlığı ve kafa bandı rahatlığı ise onu saatlerce takmayı kolaylaştırıyor. Sanal surround ses, standart ses ayarları aracılığıyla açılıp kapatılabiliyor.  Kulaklığın kablosuz menzili 20 metre ile etkileyici. 2.4GHz ile odalar arasında dolaşırken sinyal güçlü kalabiliyor.

Haberin Devamı

Windows ve OSX kullanıcıları, kablolu bağlantı için USB-C bağlantı noktasını da kullanabilir. Ürünle birlikte verilen USB-C kablosu yeterince uzun değil, bu nedenle dizüstü bilgisayarınız yakınınızda olmalı. Ayrıca, çoğu Android telefon veya modern iPad gibi diğer USB-C cihazları da uyumlu değil. Kulaklık, PS5 ve Xbox Series X dışındaki oyun konsollarıyla uyumlu. Oyundaki çevresel etkileri, patlamaları veya konuşmaları net bir şekilde duyabilirsiniz.  3,5 mm kulaklık jakı ise burada yok. Uyumlu cihazlarla oyun oynarken veya müzik dinlerken ses kalitesi yeterince iyi. Cloud II Wireless, 1kHz'de 104dB'ye yükselen ses basıncı seviyeleriyle hem Cloud II hem de Cloud Core'dan daha yüksek ses çıkarabiliyor.

Haberin Devamı

Sesin önemli olduğu birinci şahıs nişancı ve korku oyunlarıyla kulaklık iyi çalışıyor. Müzik için ses kalitesi, kablolu modeller kadar net. Ses, sanal 7.1 surround ses aracılığıyla da daha iyi duyuluyor. Gürültü engelleme ve dahili mikrofon izleme özelliği sayesinde mikrofonun kullanımı da net. İki ila üç saat aralığında tam şarj olan Cloud II Wireless’ın pili 30 saate kadar dayanabiliyor. Kulaklıkla günde yaklaşık dört saat oyun oynarsanız veya kullanırsanız, teorik olarak haftada yalnızca bir kez şarj etmeniz yeterli olabilir. Yazılım tarafında ise kulaklık, HyperX NGENUITY çevre birimi yazılımıyla çalışıyor. Ses kontrolü ve 7.1 etkinleştirme gibi işlevlerinin çoğu buradan yönetilebiliyor.