Bilim - Teknoloji Dizüstü bilgisayarının içine bıçak sakladı
Paylaş
Dizüstü bilgisayarının içine bıçak sakladı

Richmond Uluslararası Havalimanı güvenlik kontrol noktasında bir adam, X-ray cihazının dizüstü bilgisayarının içinde gizlenmiş bir bıçak olduğunu göstermesinin ardından durduruldu.

Olay 11 Kasım Cuma günü yaşandı. Havalimanındaki kontrol noktası X-ray cihazında çalışan bir Ulaştırma Güvenlik İdaresi (TSA - Transportation Security Administration) görevlisi, bir yolcunun el çantasının içinde bıçak gibi görünen bir şey gördü. Çanta arandı ancak görevliler bıçağı bulamadı. Bunun üzerine çantadaki her bir eşya ayrılarak tekrar X-ray cihazından geçirildi.

Haberin Devamı

Ortaya çıkan görüntü, bıçağın yolcunun dizüstü bilgisayarının içinde olduğunu gösterdi. TSA görevlileri dizüstü bilgisayarı parçalarına ayırdı ve bilgisayarın içine gizlenmiş iki ucu keskin bir bıçak buldu. Şüpheli ilk olarak dizüstü bilgisayarının içinde bir bıçak olduğunu bilmediğini söyledi. Ancak daha sonra bıçağın kendisine ait olduğunu itiraf etti.

TSA'nın politikasına göre, üzerinde çift kenarlı bıçaklar, hançerler, fırlatma yıldızları (3D baskılı ninja yıldızları dahil), baltalar, et satırları ve diğer daha keskin nesneler taşıyanlara 390 ila 10.700 dolar arasında değişen para cezası uygulanıyor.

Kimliği, nereye seyahat ettiği ve bıçağı dizüstü bilgisayarının içine saklama amacı da dahil olmak üzere yolcu hakkında daha fazla bilgi açıklanmadı.

Haberin Devamı