Bilim - Teknoloji Ekran kartı satışları gün geçtikçe düşüyor
Paylaş
Ekran kartı satışları gün geçtikçe düşüyor

Nvidia ve Intel gelir kaybı yaşamayı beklerken küresel ekran kartı satışlarının da yüzde 50 oranında düşmesi bekleniyor.

Intel tarafında ikinci çeyrek zorlu geçmişti. Şimdiyse şirket gelirlerinde 8 ile 11 milyar dolar arasında bir azalma bekliyor. Ek olarak yıllık gelir hedefi de 65 - 68 milyar dolar seviyesine düşürüldü. Intel ayrıca PC satışlarında da geçtiğimiz yıla oranla yüzde 10'luk bir düşüş olacağını tahmin ediyor.

Haberin Devamı

Nvidia tarafında ise tedarikçiler, 2022 sevkiyatlarının yüzde 40-50 arasında düşeceğini tahmin ediyor. Bunun yanında kaynaklar, Nvidia'nın gelirinin hayal gücünün ötesinde bir hızla düşebileceğini aktarıyor.

AMD, yılın ikinci çeyreğinde gelirlerini yüzde 70 artırmayı başardı. Şirket satış kaybı beklentisini yüzde 7-9'dan yüzde 14-16 seviyesine yükseltti.

Apple ise Macbook tarafında büyüme yakaladı. Yıl içerisinde 28 milyon adet satış ile bir rekor kırılacağı düşünülüyor. Intel pazarın neredeyse yüzde 80'ine sahip olsa da Apple'ın kendi M1 ve M2 çiplerini üretmeye başlamasıyla Cupertinolu müşterisini daha kaybetmişti.