Bilim - Teknoloji Elektrikli araçları evlerde üç dakikada şarj edebilen pil geliştirildi
Paylaş
Elektrikli araçları evlerde üç dakikada şarj edebilen pil geliştirildi

Harvard Üniversitesi'ndeki bilim insanları tarafından kurulan girişim Adden Energy, elektrikli araçlar için yeni bir tür katı hal pili geliştirdiğini açıkladı. Bu pilin normal pillere göre çok daha kısa sürede şarj olduğu ve oldukça dayanıklı olduğunu iddia edildi.

Gelecekteki elektrikli araçlarda kullanılmak üzere katı hal pil sistemleri geliştirmek için Harvard Teknoloji Geliştirme Ofisi, özel bir teknoloji lisansı kullanıyor. Lityum metal teknolojisine dayanan pil, ömür boyu 10 binden fazla döngü ile üç dakika kadar hızlı şarj oranlarına ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

Adden Energy'ye göre prototipi üretilen pil, bazı lityum pillerde meydana gelen güvenlik sorunlarını aşabilecek yüksek bir enerji yoğunluğuna ve kararlılığına sahip.

Girişim, öncelikle pili avuç içi büyüklüğünde üretmeyi daha sonra önümüzdeki üç ila beş yıl içinde elektrikli araçlara özel boyutlara getirmeyi planlıyor. Harvard mühendislerinden Xin Li, projelerini ticarileştirmek için yola çıktıklarını çünkü sahip oldukları teknolojinin diğer katı hal pillerine kıyasla eşsiz olduğunu düşündüklerini ifade etti.