Bilim - Teknoloji Elon Musk Twitter çalışanlarına ilk ültimatomunu verdi
Paylaş
Elon Musk Twitter çalışanlarına ilk ültimatomunu verdi

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, çalışanlarına ilk ültimatomunu verdi. Musk, Twitter Blue için fiyat değişikliğinin bir an önce hayata geçirilmesini istiyor. Eğer bu iş, Musk'ın istediği süreye kadar bitirilmezse çalışanlar kovulacak.

Twitter Blue bu yıl ikinci kez zamlanabilir. Twitter Blue, kullanıcılara bazı avantajlar sunuyor. Örneğin bir gönderiyi Gönder butonuna tıkladığınız zaman belirli bir süre geri alma özelliği aktif oluyor. Geri alma yapmazsanız gönderi paylaşılıyor. Diğer taraftan Okuma modu uzun gönderileri tek bir sayfa olarak kullanıcıya sunuyor.

Haberin Devamı

Bir kullanıcı ilgili profilin kendisine ait olduğunu doğrulatmak için Twitter'a kimlik doğrulatma talebinde bulunabiliyor. Twitter Blue kullanıcıları da kendi kimliklerini doğrulatabiliyor.

Mavi tik ve Twitter Blue'nun sağladığı ayrıcalıklı özellikler şu anda 4.99 dolar karşılığında satın alınabiliyor. Elon Musk ise bunun 19.99 dolar olmasını hemen istiyor. Bu yüzde 300.60'lık bir artış demek.

Musk’ın bir diğer planı ise kimliği hâlihazırda doğrulanan ancak yenilenen Twitter Blue'ya henüz abone olmayan kişilere 90 gün mühlet vermek. Bu süre sonunda hâlâ abone olmayan kullanıcıların mavi tiki elinden alınacak.

Musk, bu fiyat değişikliğinin 7 Kasım 2022 tarihine kadar hayata geçirilmesini istiyor. Eğer bu projeden sorumlu olan çalışanlar işi Musk’ın dediği süreye kadar bitiremezse kovulacak.

Haberin Devamı

20 dolar ücret istenecek

Twitter şu anda yeni Twitter Blue aboneliği için 19,99 dolar istiyor.

Geçerli plana göre, doğrulanmış kullanıcıların abone olmaları veya mavi onay işaretlerini kaybetmeleri için 90 günleri olacak.

Projede çalışanlara, özelliği başlatmak için 7 Kasım'a kadar zamanları olduğu, aksi takdirde işten çıkarılacakları söylendi.

Elon Musk Twitter’ın sahibi olmadan önce yaptığı açıklamalarda hesap onaylama ve botlarla mücadele gibi konularda farklı bir yaklaşımı benimseyeceğinin sinyalini daha önce vermişti.

Pazar günü attığı twitte ise, "Tüm doğrulama süreci şu anda yenileniyor" dedi.