Bilim - Teknoloji Google Play Store’a iki yeni özellik geliyor
Paylaş
Google Play Store’a iki yeni özellik geliyor

Google Play Store, düzenli olarak güncellenerek daha kullanıcı dostu hale geliyor. Şimdiyse Android uygulama mağazası Play Store, iki yeni özelliğe kavuşacak.

9To5Google internet sitesi, Google Play Store’un en son iki beta APK dosyasından uygulamaya dair iki yeni özelliği gün yüzüne çıkardı. Buna göre uygulama mağazası, yakında kullanıcılara faydalı olacak yenilikler sunacak. 

Haberin Devamı

Gelecek özelliklerden ilki indirmelerin izlenmesiyle ilgili. Aşağıdaki ekran görüntüsünden de anlaşıldığı üzere kullanıcılar herhangi bir oyun, uygulama ya da güncellemeyi indirdiğinde ekranın altında bulunan baloncuktan indirme durumunu takip edebilecek. Bu sayede uygulamanın yüklenip yüklenmediğini görmek için bildirimlere gitme zahmeti de ortadan kalkacak.

Otomattık uygulama arşivleme

Play Store’a gelecek bir diğer yenilik ise iOS'tan ilham alınmış. Bu, kullanılmayan uygulamaların otomatik olarak arşivlenmesi.

Yeni güncelleme ile sistem, örneğin bir oyundaki ilerleme gibi önemli verileri tutabilecek. Ancak uzun süredir kullanmadığınız bir uygulamanın geri kalanını silerken, cihazın depolamadan tasarruf etmesini sağlayacak.

Haberin Devamı

Bir uygulama arşivlendikten sonra, Google Play Store’dan geri yüklenmesi mümkün olacak. Ancak bu kez ‘yükle’ yerine ‘geri yükle’ ibaresi yer alacak. Özellikle giriş seviyesi gibi düşük depolamalı telefonları bulunanlar, bu faydalı özellikten yararlanabilecek.