Bilim - Teknoloji Günün uygulaması: NOMO
Paylaş
Günün uygulaması: NOMO

Eski fotoğraf makinelerinin çektiği o nostalji dolu fotoğrafları özlediyseniz, fotoğraf uygulaması NOMO bu nostalji hissini yaşamanıza imkan veriyor.

Günümüzde cep telefonları daha önce gerçekleşmesine asla ihtimal verilmeyen bir şekilde fotoğraf çekebiliyor ve onların üzerinde değişiklik yapabiliyor. Kullanımı son derece pratik olsa da cep telefonları şipşak kameraların kusurlu ve bir o kadarda büyüleyici olan yönlerinden yoksun. Nomo ise bu nostaljik deneyimin,günümüze taşıyor.

Haberin Devamı

Uygulamada rötuş ve düzenleme yapamıyorsunuz. Ayrıca Nomo, çektiğiniz karelere film fotoğrafçılığı ile özdeşleşen vinyet parlama ve ışık sızıntısı efektlerini de rastgele ekliyor. Fotoğrafı çektikten sonra ön izlemesini açıp telefonunuzu sallarsanız fotoğraf yavaş yavaş ekranda beliriyor.

Eski şipşak kameralarla çekim yaparken perdenin nasıl bir ses çıkardığını hatırlıyor musunuz? Peki fotoğraf basılırken oluşan o mekanik uğultuyu? İşte Nomo bu deneyimleri eksiksiz bir şekilde yaşamanızı sağlıyor.

Uygulama, film fotoğrafçılığına sadık kalsa da çift pozlama efektini kullanmayı oldukça kolay hale getiriyor. Ayrıca her biri farklı klasik anlık kameradan esinlenen farklı fotoğraf makinelerinden birini de seçebilirsiniz. Nomo’yu pro sürüme yükselttiğinizde mevcut tüm kameraların ve diğer gelişmiş özelliklerin kilidi açılıyor.

Haberin Devamı

NOMO ücretsiz bir uygulama ama uygulama içi satış ve abonelik sistemine de sahip. Uygulamayı indirdiğinizde bir tane ücretsiz kameranız oluyor. Daha fazlası için dilediğiniz modelleri tek tek satın alabilirsiniz. iOS ve Android için sunulan uygulama platformdan platforma farklı fiyat aralığına sahip.