Bilim - Teknoloji İnsan ömrünü 200 yıla çıkarmak ilaç geliştiriliyor
Paylaş
İnsan ömrünü 200 yıla çıkarmak ilaç geliştiriliyor

Bilim insanları, insan ömrünü 200 yıla çıkarmayı hedefleyen bir ilacın geliştirildiğini açıkladı. İnsan ömrünü 200 yıla çıkarabilecek ilaçlar hali hazırda insanlar üzerinde deneniyor ve önümüzdeki 10 yıl içerisinde raflara çıkma ihtimali üzerinde duruluyor.

İnsan vücudundaki yaşlı hücreleri öldürerek, yaşlanmayı durdurmayı veya yavaşlatmayı hedefleyen senolitik ilaçların geldiği noktayı işlemsel biyolog Dr. Andrew Steele açıkladı. Dr. Steele, "Birkaç yılda bir insan ömrüne dair bir sınır ortaya koyan araştırmalar yayınlanıyor. Ancak hep çok önemli bir noktayı kaçırıyorlar, o da şu ki yaşlanma sürecini daha önce hiç tedavi etmeyi denemedik. İnsanların 200 yaşına kadar yaşayamamalarına sebep olabilecek fiziksel veya biyolojik bir neden göremiyorum. Buradaki asıl konu, biyomedikal bilimini bunu mümkün kılmaya yetecek kadar geliştirip geliştiremememiz” dedi.

Haberin Devamı

Biyomedikal yapay zeka firması Gero'yu yöneten Rus moleküler fizikçi Dr. Peter Fediçev'in de aralarında olduğu uzmanlar, insanların 150 yaşına dek doğal olarak yaşayabileceğine inanıyor.