Bilim - Teknoloji Intel i9 işlemci desteği MateBook 16s’e geldi
Paylaş
Intel i9 işlemci desteği MateBook 16s’e geldi

Huawei, hem iş hem de oyun odaklı 16 inçlik dizüstü bilgisayar modeli MateBook 16s’i 12. nesil Intel i9 işlemciyle güncelledi. Bu işlemci cihazın aynı anda birden çok üretkenlik görevini yerine getirebileceği anlamına geliyor. Onur Binay/posta.com.tr

MateBook 16s serideki diğer cihazlar gibi görünüyor. Aynı zamanda MacBook serisi dizüstü bilgisayarları andıran tasarımda, en kalın yer 17.8 mm. Cihazı ağırlığı ise 1.99 kilogram, bu sayede sırt çantasında rahatlıkla taşınabiliyor. Bağlantı seçenekleri açısından cihazda USB-C (Thunderbolt destekli), HDMI, 3,5 mm ses jakı ve iki adet USB-A yer alıyor. Tipik bir iş gününü ekstra aparatlar aramadan buradaki bağlantı noktalarıyla bitirebilirsiniz. Klavyede sayısal tuş takımı yok ama geri bildirim ile kullanımı tatmin edici. Trackpad de oldukça duyarlı, yumuşak yüzeyi sayesinde ekstra mouse’a ihtiyaç duymayabilirsiniz. Zoom aramaları ya da toplantılar için ekranın üst çerçevesindeki 1080p kamerayı kullanabilirsiniz. Karanlık ortamlarda biraz zorlansa da gün ışığı performansı yeterli.

Haberin Devamı

MateBook 16s’de 16 inç ve 2520×1680 çözünürlüğünde 2.5K FullView dokunmatik ekran bulunuyor. Ekranda dizi ve film izlerken doğal ve keskin renklerde görüntüler elde edebilirsiniz. Burada 3:2 görüntü oranı tercih edilmiş. Bu sayede Word, Excel, Photoshop, Premiere Pro gibi uygulamalarda daha fazla görüntüleme alanı sunuluyor. Parlaklık, 335 nit ile çoğu dizüstü bilgisayara kıyasla daha yüksek. Renk üretimi anlamda ekran sRGB’nin %100’ünü, Adobe RGB’nin %61’ini ve DCI-P3’ün de %63’ünü kapsıyor. Böylece Photoshop ve Lightroom gibi uygulamalarda daha gerçekçi çalışabilirsiniz. MateBook 16s, 12. nesil Intel Core işlemcilerle geliyor. Intel Core i9-12900H veya Intel Core i7-12700H işlemci seçenekleri arasından seçim yapabilirsiniz. i9 işlemcili modele, Iris Xe dahili ekran kartı, 16 GB ve 1 TB SSD eşlik ediyor. Bu teknik donanımla Chrome’da aynı anda birden fazla sekme açıp,  fotoğraf ve video düzenleyebilirsiniz. Bunları yaparken cihaz sessiz çalışıyor ve stres altındayken alt kısmı biraz ısınıyor. Çift Shark Fin fan ise içerideki ısının dışarıya atılmasına yardım ediyor. Oyun konusunda popüler oyunları orta/yüksek çözünürlükte sorunsuz çalıştırabilirsiniz.  Cihazda 84Wh kapasiteli pil var. Bu pille normal bir iş günü tek şarjla geçirebilirsiniz. YouTube’ta FHD bir videoyu %50 ekran parlaklığında çalıştırırsanız 8 saat 30 dakika gibi bir sonuç alabilirsiniz. i9 işlemcili model 135W şarj cihazıyla geliyor.  Bu adaptörle yarım saatte pilin %50’sini doldurabilirsiniz.

Haberin Devamı

Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.2 gibi kablosuz bağlantı teknolojilerine sahip olan laptop, aynı zamanda Huawei Share özelliğini de sahip. Bu sayede Huawei akıllı telefon ve tabletinizi bu cihazla eşleştirerek dosya ve ekran paylaşımı gibi işlemleri gerçekleştirebilir, kendi Huawei ekosisteminizi kurabilirsiniz.