Bilim - Teknoloji MateBook D16, 12. nesil Intel işlemciyle güncellendi
Paylaş
MateBook D16, 12. nesil Intel işlemciyle güncellendi

Huawei, 2022 model MateBook D16’yı 12. nesil Intel Core işlemcilerle güncelledi. MateBook D 16 (2022), hem günlük görevler hem de giriş seviyesi içerik oluşturma için sağlam performans sunabiliyor. Onur Binay/posta.com.tr

MateBook D 16, serideki diğer tüm dizüstü bilgisayarlarla neredeyse aynı görünüme sahip. Uzay grisi cihazın metal tasarımı iyi görünüyor ve sağlam hissettiriyor. Çok sert bastırırsanız alüminyum şaside hafif bir esneklik görülebilir. 1.7 kilogramlık ağırlığıyla şu anda hibrit çalışan ve büyük bir ekrana ihtiyaç duyan herkes için uygun bir cihaz denebilir. Bağlantı noktaları açısından laptopta iki adet USB-C (biri Thunderbolt destekli), iki adet USB-A, bir adet HDMI ve 3,5 mm ses jakı yer alıyor. Tam boyutlu klavyenin kullanımı rahat. Tuş seyahati ve geri bildirim ise sessiz. Sıklıkla hesaplama yapanlar için numerik tuş takımı kullanışlı olabilir. İzleme dörtgenini kullanmak da rahat, yumuşak yüzeyi sayesinde ekstra mouse’a ihtiyaç duymayabilirsiniz. Web kamerası artık klavyenin içinde yer almıyor. Şirket, bu modelde FHD destekli web kamerasını ekran çerçevesine yerleştirmiş. Kamera, iş görüşmeleri için yeterince keskin, ancak karanlık ortamlarda biraz mücadele edebilir. Kızılötesi sensörü olmadığı için Windows Hello yüz kilidi açma desteği yok. Ancak bunun yerine güç düğmesine yerleşik parmak izi sensörü kullanılabilir.

Haberin Devamı

MateBook D16’da 16.1 inç, 1920 x 1200 piksel çözünürlüklü ekran var. Şirket ilk kez 16:10 görüntü oranlı bir ekranı burada  kullandı. Video izlerken ekran oldukça parlak ve canlı görünüyor. YouTube ve Disney Plus'taki içeriklerin renkleri doğal ve keskin görünüyor. Ekran, sRGB renk gamının yüzde 100’ünü, Adobe RGB’nin %67’sini ve DCI-P3’ün %69’unu destekliyor. Photoshop, Premiere Pro gibi görsel düzenleme yazılımlarında bu ekranı kullanabilirsiniz. Laptop, 12. Nesil Intel Core i7-12700H işlemci, 16GB RAM ve 512GB SSD’den güç alıyor. Bu bileşenler internette gezinme, ofis uygulamalarını kullanma gibi fazla ağır olmayan işler için fazlasıyla yeterli. Hatta Photoshop ve Premiere Pro da burada rahatlıkla kullanılabilir. Chrome sekmeleri, Spotify ve YouTube aynı anda açıldığında da makine oldukça sessiz çalışabiliyor. Pil ömrü, üretken bir dizüstü bilgisayar için ortalama. Cihaz, PCMark 10’da 7 saat 25 dakika gibi bir sonuç aldı. Pil internette gezinme, ofis uygulamalarını kullanma, video izleme gibi işlerde tek şarjla bir iş gününü çıkarabilir. Laptop, 65W Huawei SuperCharge şarj adaptörü birlikte geliyor. Selefinden yüzde 30 oranında daha küçük olan adaptör, ortalama 1.5 saatte pili tamamen şarj edebiliyor. Bu arada cihaz kapağı kapalı halde beklerken, USB-C üzerinden başka cihazları da şarj edebiliyor.

Haberin Devamı

Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.1 gibi kablosuz bağlantı teknolojilerine sahip olan laptop, aynı zamanda Huawei Share özelliğini de sahip. Bu sayede Huawei akıllı telefon ve tabletinizi bu cihazla eşleştirerek dosya ve ekran paylaşımı gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Metaline Anten teknolojisi ise zayıf kablosuz bağlantı anlarında bağlantı ve indirme hızlarını önemli ölçüde arttırabiliyor.