Bilim - Teknoloji PC ve Xbox ile çalışabilen yeni bir kontrolcü geliştirildi
Paylaş
PC ve Xbox ile çalışabilen yeni bir kontrolcü geliştirildi

Razer, PC ve Xbox ile çalışabilen kontrolcüsü Wolverine V2 Chroma’yı oyun severlere sundu. Hem PC hem de Xbox One ve Series X/S konsolları ile çalışan bu kontrolcü aynı zamanda RGB ışıklara sahip. Onur Binay/posta.com.tr

Razer Wolverine V2 Chroma, tutamaçlarını çevreleyen özelleştirilebilir RGB şeritleri sayesinde iyi görünüyor. Aydınlatması ve düğmeleri, hem PC hem de Xbox için mevcut olan Razer Controller Setup uygulaması kullanılarak özelleştirilebiliyor. Bu uygulamayı kullanarak, tercih ettiğiniz aydınlatma ön ayarını seçebilir ve programlanabilir tuşları kontrol ünitesindeki diğer herhangi bir düğmeye yeniden atayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Wolverine V2 Chroma’daki sağlam plastiklerden mekanik girişlere kadar her şey birinci sınıf bir oyun deneyimi sunmak için tasarlanmış. Tuşlar, bir oyun kumandasında bulabileceğiniz en iyi hissi veren mekanik rakipleriyle yarışabilir. Düğmeler ve D-pad’de Razer'ın Mecha-Tactile anahtarları kullanıldı. Bunlar fare düğmesi benzeri tıklamalarla yanıt veriyor. 

Wolverine V2 Chroma bunlara ek altı adet programlanabilir düğme de sunuyor. İki tanesi üst kenardaki tetik tuşlarının yanına eklenmiş. Diğer dört tanesi ise kontrol cihazının altında, orta tarafa kümelenmiş. Bu ekstra tuşlar otomatik ayarlarda oyuna göre daha hızlı aksiyon alabilmenize olanak tanıyor Örneğin Call of Duty: Warzone ya da Battlefield gibi FPS odaklı oyunlarda silah değişimini, zıplama gibi dinamikleri öndeki aksiyon tuşlarının yanı sıra arkadaki tuşlarla da yapabiliyorsunuz. Kontrol cihazının boyutu, üzerinde doku ve yeniden şarj edilebilir bir pili olmaması nedeniyle onu biraz hafif yapsa da avuç içinde güvenli ve sağlam hissettiriyor. Tutamaç kısımlarındaki tırtıklı yapı sayesinde daha iyi bir tutuş sağlanıyor. Ek tetik tuşları, maçların ortasında hızlı ateş etmenize olanak tanıyor ve sizi belirli bir oyun tarzına kilitlemenin dışına çıkarıyor. Cihaz kablosuz değil, kablolu. Kutusundan üç metrelik çıkarılabilir USB-C kablo çıkıyor.

Haberin Devamı

Wolverine ayrıca herhangi bir seyahat çantasına da sahip değil. Kutu içerisinden iki tane daha ekstra başlık daha çıkıyor ve oyun tarzınıza, oynadığınız oyuna göre bunları değiştirebiliyorsunuz. Başparmaklarınız için içbükey veya dışbükey başlıklardan birini seçebilirsiniz,. Mıknatıslı yapısı sayesinde bu başlıkları çok kolay bir şekilde çıkarıp diğerlerini takabiliyorsunuz.