Bilim - Teknoloji Tweet düzenleme özelliği kullanıma sunuldu
Paylaş
Tweet düzenleme özelliği kullanıma sunuldu

Twitter bir süre önce tweet düzenleme özelliğini sunacağını duyurmuştu. Twitter “Bu tweet düzenleme butonun çalışıp çalışmadığını anlamak için atılmıştır” diyerek ilk düzenlenmiş tweet’i attı.

Twitter, tweet düzenleme özelliğinin anlaşılması adına nasıl çalıştığını gösteren bir paylaşım gerçekleştirdi. Twitter Blue adlı resmi hesap üzerinden yapılan paylaşım özelliğin çalışma mekaniğini de gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

İlk etapta Twitter Blue abonelerine sunulan özellik sayesinde tweet atıldıktan sonraki 30 dakika içinde birkaç kez düzenlenebiliyor ancak bunun için kullanıcılar yalnızca 5 hakka sahip. Özelliğin ilk örneğinde de görüldüğü üzere düzenlenen tweet, sol at köşede yer alan son güncelleme tarih ve saat bilgisiyle kendini belli ediyor. Bilginin üzerine tıklandığında ise tweet düzenleme geçmişini görüntülemek mümkün.

Diğer yandan bir tweet’in ne kadar düzenlenebileceğine dair herhangi bir açıklama yok. Yani bir tweet'i istediğiniz kadar düzenleyebilecek miyiz yoksa belirli bir kısıtlama ya da sınır olacak mı belli değil. İlerleyen günlerde özelliğin Twitter Blue aboneleri için sunulması bekleniyor.

Tesla’nın yeni robotu Optimus tanıtıldı Tesla'nın uzun zamandır beklenen insansı robotu Optimus’u, “Tesla AI Day” adını verdiği etkinlikte tanıtıldı. Musk, “Optimus çok yetenekli bir robot olacak şekilde tasarlandı, ancak bir arabadan da çok daha ucuza mal olması bekleniyor” dedi.