Bilim - Teknoloji YouTube videolarında öne çıkan görsel resimleri nasıl alınır, nasıl kaydedilir?
Paylaş
YouTube videolarında öne çıkan görsel resimleri nasıl alınır, nasıl kaydedilir?

Youtube video paylaşımlarının gerçekleştiği birbirinden farklı kanalın yer aldığı platformlardan biridir. Youtube kullanıcılarının tamamı son güncellemeleri de takip ederek işlemlerini daha kapsamlı şekilde gerçekleştirmeyi tercih ediyor. Özellikle öne çıkan görsel kullanımı videonun kapak kısmı bölümünden hazırlanıyor. Video içerisinde ekran görüntüsü almak ve bu görüntüyü daha sonra öne çıkan olarak göstermek de mümkün olabiliyor. Pek çok kişi kapak fotoğraflarını bu teknik ile yapıyor. YouTube videolarında öne çıkan görsel resimleri nasıl alınır? Merak edilen sorunun yanıtını sizler için araştırdık.

YouTube sosyal anlamda pek çok kişinin ziyaret ettiği ve içerik paylaştığı adreslerden biridir. Kullanım alanlarını geniş olması ile beraber herkesin bu platform içerisinde paylaşım yapmasına da ortam sağlar. Kullanıcılar YouTube öne çıkan görsellerini de özenle hazırlar. Bu anlamda video içerisinde fotoğraf almak ya da önceden çekilmiş fotoğrafları öne çıkan kapak fotoğrafı olarak kullanmak da mümkün olabilir. Öne çıkan resmi videonun içeriğini de tanımlar. Aynı zamanda YouTube videosu paylaşacak olan kişiler için otomatik öne çıkan görseli de hazırlar.

Haberin Devamı

Youtube Videolarında Öne Çıkan Görsel Resimleri Nasıl Alınır?

YouTube içerik üreticilerinin sıklıkla kullandıkları özelliklerden biri YouTube üzerinde öne çıkan bir kapak fotoğrafı hazırlamak oluyor. Bu fotoğraf görsel anlamda kişilerin video hakkında bilgi edinmesini sağlıyor. Hazırlanan kapak fotoğrafı farklı şekillerde alınıyor.

İlk olarak kişi galeri bölümünden kaydettiği hazır görseli YouTube video kapak bölümüne yükleyerek bir öne çıkan fotoğrafı hazırlıyor. Bunun yanı sıra video içerisinden de bir kesit alınarak ekran görüntüsü yardımı ile görüntü yakalayarak ardından bunu öne çıkan resmi olarak eklemek de mümkün.

Bu anlamda resmin çözünürlüğü ve boyutu da önem taşıyor. Görsel anlamda YouTube otomatik bir görsel öne çıkan resmi sunuyor. Bu resmi kullanmak istemeyen ve kendi özel bir görsel hazırlamak isteyen kişiler için görsel kurallarına uygun bir resim eklemek de kolay hale geliyor. Bunun için çözünürlüğün belirtilen oranlarda ayarlanması gerekiyor. Aynı zamanda boyut ve ölçü kurallarına da uyum sağlanması bekleniyor. Bu şekilde video kapak fotoğrafı hızla ayarlıyor. Üstelik hem web hem de mobil üzerinden bu resim ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

YOUTUBE VİDEOLARINDA ÖNE ÇIKAN GÖRSEL RESİMLERİ NASIL KAYDEDİLİR?

Youtube videolarında öne çıkan görsel resimleri kaydetmenin farklı teknikleri bulunur.. İlk olarak kişiler resim kaydetmek için ekran görüntüsü ya da ekran kaydı alır. Bu şekilde istenen kare üzerinden fotoğraf görseli seçilebilir. JPG, GIF veya PNG kaydetme seçenekleri üzerinden bilgisayar ya da cihaza kayıt yapmak da mümkün olabilir.

2 MB sınırını geçmeyen tüm görseller kaydedilebilir. Aynı şekilde çözünürlük oranları da 1280x720 olmalıdır. Piksel genişliği 640 olan görseller daha hızlı kaydedilir. Yerleşik oynatıcı üzerinde de yer alan birbirinden farklı görsel bulunur. Bu görsellerin ön kapak fotoğrafı olarak kullanılması video içeriğine destek sağlayan görsel kullanımını da destekler.