Gündem 'Biliyor musun Mustafa!'

'Biliyor musun Mustafa!'

Paylaş
'Biliyor musun Mustafa!'

Danıştay saldırısında şehit olan Hakim Mustafa Yücel Özbilgin için düzenlenen anma töreninde gözyaşları sel oldu

Danıştay 2. Dairesi, 2006’da türbanlı öğretmenin müdür olmasına izin vermemişti. Vakit gazetesi, 2. Daire üyelerinin fotoğraflarını basıp ‘İşte o üyeler’ diye manşet yapmıştı.

Bu manşetten kısa süre sonra 17 Mayıs 2006’da avukat Alparslan Arslan, Danıştay’ı basıp 2. Daire üyelerine kurşun yağdırmıştı. 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin şehit olmuş, 4 hakim de yaralanmıştı.

Alparslan Arslan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmış ancak Yargıtay, aralarında fiili bağ olduğu gerekçesiyle Ergenekon davası ile Danıştay davasının birleştirilmesine karar vermişti.

‘Neden tepkisizsiniz?’

17 Mayıs 2006’da şehit olan Mustafa Yücel Özbilgin, dün Danıştay’da ve mezarı başında düzenlenen törenlerle anıldı. Danıştay’daki törende konuşan Danıştay 7. Dairesi Başkanı Turgut Candan, sivil toplum kuruluşlarının, baroların, hukuk fakültelerinin, aydın ve sanatçıların yargıya yönelik eleştirilere karşı tepkisiz kalmasından yakındı.

Danıştay saldırısının Ergenekon tarafından gerçekleştirildiği iddialarına da yanıt veren Candan şöyle konuştu:

‘Yargının Kubilay’ı

“Biliyor musun Mustafa, sana ve arkadaşlarına sıkılan kurşunun sebebi türban değil, Ergenekon’muş. Bugünlerde, bunları sıkça dillendiriyorlar. Diyelim ki kurşunları sıkan eli, varlığı iddia olunan Ergenekon kullandı.

Bunun böyle olması saldırının önceki günlerde, kimi basın yayın organlarında senin ve çalışma arkadaşlarının hedef gösterilmesinin yarattığı uygun ortamdan yararlanılarak uygulamaya konulduğu gerçeğini değiştirir mi?

Eğer siyasetçiler, ‘Danıştay anayasanın gereğini yapmıştır’ deseydi ve o başlık atılmamış olsaydı saldırganlar uygun ortam bulabilirler miydi?

Sen son Kubilay’sın Mustafa, yargının Kubilay’ı... Karanlık aydınlığa çıkarmak için yanan Kubilaylar asla unutulmaz, ne seni unutacağız ne de halkımıza Kubilaylara kast eden Derviş Mehmetleri unutturacağız.”

2