Yaşam Bilkent en iyi üniversiteler arasında

Bilkent en iyi üniversiteler arasında

Paylaş
Bilkent en iyi üniversiteler arasında

Bilkent Üniversitesi ABD'de "en iyi üniversiteler" sıralamasına girdi

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, "US News&World Report" dergisinin, uzun yıllardır dünya üniversitelerini belli kriterleri göz önüne alarak sıraladığını ve sonuçlarla ilgili kitapçık yayımladığını ifade etti.

"Bu sıralama aslında, bildiğim kadarıyla ABD’deki en saygın sıralamadır" diyen Atalar, Bilkent’in geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sıralamaya girmeyi başardığını söyledi.

Sıralamada, bilimsel atıf sayısının da etkisinin bulunduğuna dikkati çeken Atalar, "Makale başına düşen atıf sayısı yüksek olan üniversiteler sıralamada yukarı çıkıyor. Buradaki puanımız da iyi demek ki. Hocalarımızın yaptığı araştırmalar dünyada ses getiriyor" dedi.

BRANŞLARA GÖRE SIRALAMASI

Atalar, bu yılki listede 400 üniversitenin sıralamaya alındığını kaydederek, Bilkent Üniversitesi’nin genel sıralamada 360’ncı, mühendislikte 129’uncu, sosyal bilimlerde 270’inci, sanat ve insani bilimlerde 285’inci, temel bilimlerde de 248’inci sırada yer aldığını bildirdi.

Bilkent’in kurulduğu günden bu yana üstün nitelikli araştırma üniversitesi olma yolunda hızla ilerlediğini kaydeden Atalar "Geçen yıl da genel sıralamada 374’üncü sıraya girmiştik.

Hedefimiz ilk 100’e girebilmek. Ancak bu sonuç, bir birikimin ürünü. Bilkent 26’ncı yılında listeye ilk ve tek Türk üniversitesi olarak girdi" diye konuştu.

Derginin yaptığı genel sıralamada, Harvard Üniversitesi birinci, Cambridge Üniversitesi ikinci, Yale Üniversitesi de üçüncü sırada yer aldı.

Haberin Devamı